Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 15

Merwe Donk 56 A
4207XB
GORINCHEM
tel. 0183-637786

Door een 4-1 verlies bij zaterdag tweedeklasser GJS is WSC 1 uitgeschakeld voor de volgende ronde van de beker. Doordat zowel GJS als Nivo Sparta 2 overwinningen hebben behaald kunnen WSC en de tegenstander van volgende week Sarto de volgende ronde niet meer halen. Het was vooral een wedstrijd met 2 gezichten. Een hele slechte eerste helft en een ontzettend sterke tweede helft.
De eerste helft speelde WSC ontzettend slordig en grossierde in balverlies. De ploeg bleek niet in staat de bal voorin vast te houden en liep daardoor constant achter de feiten aan. Het is niet dat GJS veel sterker was, maar in een kwartier tijd gaf WSC 3 doelpunten weg. In de 20e minuut was slordig uitverdedigen de inleiding voor de openingsgoal. Routinier Mounir raakte de bal in de 16 maar half en legde hem per ongeluk klaar op de penaltystip waar de speler van GJS in een leeg doel kon binnentikken. 6 minuten later was het weer raak. Een veel te makkelijk gegeven penalty werd door de aanvoerder van GJS benut en 2-0. In de 40e minuut werd het nog erger. Een diepe bal werd niet goed ingeschat en de spits kon eenvoudig de 3-0 binnenschieten.
Aangezien de wedstrijd gelopen leek, werden er maar liefst 4 man in de rust gewisseld. Mede om speeltijd en belasting te vedelen kwamen Roel, Bram, Pjotr en Bas in de plaats van Job, Pieter, Mickey en Mounir. Coach Verzijl benadrukte in de kleedkamer dat er met een andere instelling aan de tweede helft begonnen moest worden en dat er hier in Gorinchem dan nog wel iets te halen zou zijn. Lang zag het er ook naar uit dat dit nog wel eens kon gaan lukken. Een ander WSC kwam uit de kleedkamer en heeft GJS 45 minuten lang op hun helft vastgehouden. In de eerste minuut na rust raakte Stijn al de lat met een afstandsschot waarmee de intenties getoond werden. WSC bleef drukken en kwam keer op keer gevaarlijk in het strafschopgebied van GJS. Telkend was de inzet niet krachtig genoeg om het de ervaren keeper van de thuisploeg gevaarlijk te maken. In de 53e minuut was het dan toch raak en vond Stijn de aansluiting na een assist van de goed ingevallen Bram. 3-1 en nu doorgaan. Dit is dan ook wat WSC deed. Het voelde dan ook dat de 3-2 in de lucht hing tot in de 76e minuut de onverdiende 4-1 viel. Een houdbare vrije trap werd tergend langzaam op goal geschoten en ongelukkig verwerkt door Luuk, waardoor de bal duidelijk achter de lijn was geweest. Ondanks dat iedereen wel wist dat hiermee de wedstrijd gespeeld was, bleef WSC  knokken voor nog een doelpunt. Dit is een groot compliment waard en laat zien dat er veel veerkracht in de ploeg zit.
De tweede helft geeft voldoende houvast voor trainer Verzijl. Volgende week tegen Sarto zal de wedstrijd vooral in het teken staan van de laatste voorbereidingen voordat een week later de competitie gestart gaat worden tegen SVSSS uit Udenhout. Eerst speelt WSC 1 komende dinsdag nog een oefenwedstrijd thuis tegen Waspik om 20:30u.