80'
82'
Mounir Maamar (intikker)

14 augustus 2022 11:00

WSC 1 heeft de eerste oefenwedstrijd van het seizoen 2022-2023 overtuigend met 1-6 gewonnen van derdeklasser TSV Gudok uit Tilburg. In extreme warmte startte de waalwijkers wat slordiger, maar na de eerste drinkpauze werd het intiatief gepakt en niet meer weggegeven. Beide teams waren nog verre van compleet zo vroeg in de voorbereiding, maar WSC kan in ieder geval terugkijken op een uitstekende afsluiting van de eerste trainingsweek.

Door de late vakanties waren er 14 voetballers beschikbaar vandaag die ook in de afgelopen eerste traningsweek al wat arbeid hadden verzet. Helaas was er vandaag geen keeper beschikbaar omdat zowel de 3 selectiekeepers als de 3 beschikbare jeugdkeepers op vakantie waren. gelukkig was kersvers keeperstrainer Jeroen Steur bereid om zijn handschoenen weer eens aan te trekken.  Jeroen heeft laten zien waarom hij perfect in staat is om met de keepers aan de slag te gaan, aangezien hij een prima wedstrijd op de mat heeft gelegd, Omdat de weesromstandigheden heel extreem waren is er constant gewisseld tijdens de drinkpauzes om overbelasting te voorkomen. Iedereen heeft hoofdtrainer Peter Verzijl minimaal een helft kunnen proberen te overtuigen om een plek WSC 1 te krijgen bij de seizoensstart op 25 september.

WSC startte ongelukkig aan de wedstrijd en al in de eerste minuut liep het tegen een tegentreffer aan. Balverlies op het middenveld luidde de counter van Gudok in en de bal werd voorbij de uitkomende Jeroen gestift. 1-0 voor de thuisploeg. Tot aan de drinkpauze bleef WSC zoeken en vooral het vele balverlies zorgde voor een overwicht aan Tilburgse kant en dat WSC een beetje achter de feiten aan bleef lopen.  Na die drinkpauze echter heeft WSC het fantastisch opgepakt en is geen moment meer in de problemen gekomen. Kort na de drinkpauze in de 25e minuut waren het twee invallers die de stand weer gelijk trokken. Pepijn brak door op rechts en trok terug op Tijn de Wit die bekwaam binnentikte. Vlak voor rust werd ook nog de terechte voorsprong gepakt toen de aanvoerder van vandaag Mounir perfect Pepijn één op één met de keeper van Gudok zette. Pepijn twijfelde niet en tikte de 1-2 binnen. Na rust kwam WSC goed uit de startblokken en Gudok werd op eigen helft vastgezet. Na een paar kansen was het in de 60e minuut weer raak voor WSC . Een corner werd snel kort genomen door Bas en Pepijn en de voorzet van Bas werd ingekopt door een volledig vrijstaande Niek.  WSC hield het goede spel vast en gaf practisch geen kansen weg in de tweede helft. In de 70e en 80e minuut was het twee keer Koen die met een schot de 1-4 en 1-5 op het scorebord schoot. De eerste was een afvallende bal waarbij er maar liefst drie keer op goal werd geschoten door WSC. De eerste twee waren nog voor de Tilburgse keeper maar het schot van Koen was hem te veel. Bij het tweede doelpunt van Koen werd hij goed aangespeeld door Stan en schoot hij de bal goed via de binnenkant van de paal binnen.  Het slotstuk was voor Mounir die door Pepijn in de diepte werd gestuurd. Door de benen van de keeper zette hij de 1-6 op het bord.

Ondanks dat er pas 3 trainingen zijn geweest, heeft WSC laten zien conditioneel verder te zijn dan de tegenstander van vandaag en mag het heel trots zijn op de ongelooflijke werklust en energie die het op deze extreem warme dag tot en met het eindsignaal op de mat heeft gelegd. Volgende week komen er weer wat jongens terug van vakantie en langzaamaan word de groep van WSC 1 en 2 completer.