Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC 1 weet ook de vijfde wedstrijd te winnen van Uno Animo en staat daarmee met de volle score van 15 punten uit 5 wedstrijden alleen bovenaan in de tweede klasse D. Een 2-0 voorsprong werd nog weggegeven maar Mickey van Boxtel schoot op schiiterende wijze de dikverdiende 3-2 binnen.

WSC begon fantastisch aan de wedstrijd en liet meteen zien wat de intenties waren na de vriendschappelijke oorwassing midweeks tegen Oirschot Vooruit. Na de eerste 100% kans in de eerste minuten van de wedstrijd was het Pepijn Vrinten die al in de 3e minuut de waalwijkers op voorsprong zette. Max Timmermans vond goed de andere kant van het veld waarna Samir Mewar de bal met veel gevoel doorkopte op de diepgaande Pepijn. Oud WSC'er Tom van Brakel kwam zijn doel uit maar Pepijn was net op tijd om binnen te tikken. WSC hield het overwicht en een paar keer was de thuisploeg dicht bij een verdubbeling van de voorsprong. In de 27e minuut was het dan toch raak. Een scrimmage voor het doel deed de bal voor de voeten van Roel Mulders vallen die niet twijfelde en allert binnenschoot. 2-0 en ook dat was op dat moment dikverdiend. Uno Animo was niet in staat om echt gevaarlijk te worden al kwamen ze er wel een aantal keer gevaarlijk uit in de omschakeling. Het was dan ook zo'n omschakelmoment op slag van rust die de mannen uit Loon op Zand toch een doelpunt opleverde. Een schiiterende en harde uithaal betekende de 1-2.

Beide ploegen kwamen ongewijzigd uit de kleedkamer en opnieuw was het WSC dat goed startte. Een perfecte aanval van de thuisploeg hoefde alleen nog maar binnengetikt te worden in de 50e minuut maar helaas werd deze buitenkans om de marge weer terug naar 2 te brengen gemist door één van de uitblinkers Samir Mewar. Omdat de gasten in leven gehouden werden, gingen die op zoek naar de gelijkmaker. Een mooie aanval van de gasten eindigde met een bekeken balletje achter de verdediging. Luuk van Beerendonk kwam zijn doel uit maar was te laat waarbij hij de spits van Uno Animo torpedeerde. Een gele kaart en een terechte strafschop in de 54e minuut (al bleek hij net op de rand van de 16 te zijn).  Er werd niet gemist en dit betekende de 2-2 en opnieuw beginnen voor WSC. In de fase hierna ware de gasten iets sterker en kwamen er nog een aantal keer gevaarlijk uit zonder echte grote kansen te creeren.  juist in deze fase was het Mickey van Boxtel die zijn basisplaats van vandaag opluisterde met een schitterend doelpunt. In de 72e minuut pikte hij de bal op op ongeveer 35 meter van het doel. Met een schitterend en bekeken schot in de kruising zette hij WSC terug op voorsprong. 3-2 en nu vasthouden. Zoals te verwachten was ging Uno Animo iets proberen te forceren met de lange bal. In deze fase was het allert en goed keeperswerk in de lucht van Luuk van Beerendonk die daarmee de veroorzaakte strafschop van eerder op de middag weer goed maakte. De beste kans in de slotfase was voor de waalwijkers. De op het laatste moment opgeroepen O19 speler Mees Pruijmboom pikte de bal op eigen helft op en liep vervolgens alles en iedereen van Uno Animo voorbij op snelheid met de bal aan de voet en trok de bal goed terug. Helaas viel deze bal net niet goed waardoor de bevrijdende 4-2 uit bleef. Gelukkig voor WSC werd een prima duel om de bal door Luuk en de Uno speler goed door de scheidsrechter beoordeeld. Ondanks dat er contact was, speelde de waalwijkse keeper duidelijk de bal al probeerde alles wat Uno Animo was, de scheidsrechter op andere gedachten te brengen.

Omdat Hilvaria vandaag van Emplina verliest staat WSC nu los aan kop van deze lastige tweede klasse waarin nog steeds iedereen van iedereen punten aan het pakken is. Alles werd tot nu toe gewonnen en dat is een prestatie van formaat. Wat ook fantastisch was om te zien, was het feit dat er heel veel supporters langs de lijn stonden vandaag. Vooral veel WSC'ers van de oude garde waren vandaag aanwezig om deze jonge generatie WSC'ers aan te moedigen. Volgende week reist WSC af naar Den Bosch om tegen CHC te spelen. Deze goede en technische ploeg met ambities voor promotie zal een lastige horde zijn. WSC heeft echter als team laten zien dit seizoen tot mooie dingen in staat te zijn en van niemand bang te hoeven zijn.