Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC 1 heeft vandaag met 0-2 verloren van kampioenskandidaat TSC uit Oosterhout. en daarmee de ongeslagen status aan de Akkerlaan in de competitie kwijtgeraakt. Ondanks dat er vooraf een moeilijke wedstrijd verwacht werd, had WSC recht op meer dan 0 punten vandaag. Tot de laatste minuut hadden de Waalwijkers kansen op de 1-1 maar in de absolute slotminuut wist TSC de marge te vergroten naar 0-2.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen nog vooral aan het aftasten. TSC werd eigenlijk alleen gevaarlijk uit corners en vrije trappen terwijl de inzet van Mounir Maamar na een mooie aanval op de vuisten van de Oosterhoutse doelman uiteen spatte. WSC zat er kort op en kwam er een aantal keer gevaarlijk uit in de reactie. Toch was het TSC dat de score zou openen. In de 21e minuut kwam de spits bij de tweede paal vrij en kon eenvoudig de 0-1 binnen schieten. Tot aan de rust gaf WSC weinig tot niets weg en kon een aantal keer gevaarlijk opduiken in het strafschopgebied van TSC. helaas voor WSC werd tot tweemaal toe een aanval onterecht afgefloten omdat de assistent-scheidsrechter van TSC beloot om zijn vlag in de lucht te gooien en de aanval te verstoren. Hier was WSC al voor gewaarschuwd toen deze zelfde lijnsman vorig seizoen op belachelijke wijze de gelijkmaker van WSC in de laatste minuut ongedaan maakte.

Na rust kwam WSC goed uit de kleedkamer en liet meteen merken dat het zich niet neer ging leggen bij de achterstand. In de 55e minuut werd de volledig terechte gelijkmaker gemaakt dor Pepijn Vrinten die hard en hoog binnenschoot. Maar daar was dezelfde kwelgeest weer. De vlag ging op goed geluk omhoog en helaas was de  scheidsrechter te ver weg om zelf in te kunnen schatten dat dit opnieuw onterecht was. In de slotminuten ging WSC alles of niets spelen om de verdiende gelijkmaker te forceren en invaller Niek Stokwielder was nog het dichtst bij. Helaas kon de doelman zijn inzet keren. Omdat er ruimte kwam werd het duel in de 96e minuut belsist doordat TSC de 0-2 maakte.

Een zuur verlies vandaag zeker omdat WSC veel meer verdiende. Echter het spel en de tomeloze inzet bieden meer dan voldoende houvast voor trainer Verzijl met deze jonge ploeg. Volgende week speelt WSC de laatste wedstrijd voor de winterstop en gaat daarvoor op bezoek bij vv Rijen. Zaak is om het plekje bovenin de middenmoot vast te houden.