Walnotenlaan 12
5071BV
UDENHOUT
tel. 013-5112002

WSC 1 heeft vandaag uitstekende zaken gedaan door met 2-3 te winnen bij SVSSS in Udenhout. Bij rust was al een 1-3 voorsprong bereikt en pas in de 86e minuut kon de thuisploeg de aansluiting vinden. WSC heeft deze wedstrijd echter uitstekend en volwassen uitgevoetbald waardoor seizoen 2022-2023 met de volle 3 punten is afgetrapt.

WSC startte fantastisch aan deze lastige uitwedstrijd en zette SVSSS meteen vast op eigen helft. Dit resulteerde al in de eerste minuut in een 100% kans en in de 2e minuut kon de uitstekend leidende scheidsrechter van vandaag niet anders dan een penalty toekennen aan de bezoekers uit Waalwijk. Routinier Mounir mocht aanleggen vanaf 11 meter en schoot bekwaam binnen. 0-1 bij de ploeg die vorig seizoen nog knap op de tweede plek in de tweede klasse F wist te eindigen en voor promotie naar de eerste klasse mocht spelen. WSC bleef de thuisploeg onder druk houden en in de 26e minuut was een uitstekende balverovering de inluiding voor de op dat moment verdiende 0-2. Pepijn Vrinten pikte de bal op na goed druk zetten samen met Mounir en verschafte zichzelf vrij baan richting de Udenhoutse doelman. Na een behendige kap en goed schot had WSC  nu een comfotabele marge van 2.  Lang kon WSC echter niet genieten van deze ruime voorsprong want in de 26e minuut bracht SVSSS de marge alweer terug vanaf 11 meter tot 1 doelpunt. Pieter kreeg de gele kaart te zien voor de terechte strafschop die volgde. Deze werd prachtig in de haak geschoten door de rechtermiddenvelder van SVSSS. Het was echter Pjotr die in de 36e  minuut de marge van 2 kon herstellen nadat hij op aangeven van Pepijn de bal vakkundig achter de keeper van SVSSS kon tikken.
In de rust benadrukte trainer Verzijl dat het eerste kwartier na rust cruciaal ging zijn en dat de thuisploeg niet de aansluitingstreffer mocht maken. Ondanks dat SVSSS wel de bovenliggende partij was, kon het geen echte kansen creeren. Luuk kon een paar keer goed ingrijpen en gelukkig dat de scheidsrechter van vandaag niet trapte in de vele protesten van de thuisploeg en hun publiek voor een nieuwe strafschop. De beste kansen in het tweede bedrijf waren voor WSC. Waar in de eerste helft het rendement nog heel hoog was, was dit in de tweede helft een puntje van kritiek. Omdat de 1-4 uitbleef, kon SVSSS bij een treffer wellicht toch nog een resultaat behalen. In de 86e minuut was het alsnog raak voor de thuisploeg. Opnieuw Ramon Dekkers was trefzeker en ditmaal vanuit een vrije trap. Hierdoor was het toch nog even billenknijpen voor de jonge ploeg van Peter Verzijl. Groot compliment hoe de wedstrijd op een volwassen manier werd uitgespeeld en waarin er niets meer werd weggegeven door WSC.

Een zeer goede openning van het seizoen voor WSC waarmee een goed vervolg wordt gegeven aan de uitstekende voorbereiding die de ploeg al kende. Volgende week wacht thuis opnieuw een zeer moeilijke tegenstander. Emplina komt naar de Akkerlaan en deze ploeg heeft ambities om naar de eerste klasse te promoveren. Vandaag wist Emplina met maar liefst 3-0 van Real Lunet te winnen waardoor de waalwijkers ook weten volgende week vol aan de bak te zullen moeten. We hopen veel supporters langs de lijn te mogen begroeten om onze mannen aan te moedigen tijdens de eerste thuiswedstrijd in de tweede klasse D.