Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Na de eerste 3 punter vorige week tegen SVSSS heeft WSC 1 nu ook de tweede wedstrijd gewonnen van Emplina. Voor rust had WSC niet veel te vertellen tegen deze goede ploeg, maar stond er slechts een 0-1 achterstand op het scorebord. Na rust was er een WSC te zien met een veel betere beleving die uiteindelijk de stand wist om te buigen in een 2-1 overwinning.

WSC was gewaarschuwd want Emplina wist de eerste competitiewedstrijd met 3-0 te winnen van Real Lunet. De ploeg uit Empel wil graag promoveren naar de eerste klasse en heeft daar ook een selectie voor. Bij de start van de wedstrijd werd ook al meteen duidelijk wat de intentie was van de bezoekers. Al in de eerste minuten kwam Emplina er gevaarlijk uit en gelukkig voor WSC schoten ze de bal van een meter of 5 recht op Luuk van Beerendonk af. WSC kreeg geen grip op Emplina die in staat bleek overal op het veld WSC kort te houden. WSC bleek niet in staat om de bal in de voorste linie vast te houden waardoor het geen moment aan voetballen toe kwam. Ondanks het overwicht van Emplina, was het ook niet zo dat ze veel kansen wisten te creëren. Toch wist de uitploeg op voorsprong te komen in Waalwijk in de 39e minuut. WSC kreeg de bal niet weg en de back van Emplina was er als de kippen bij om het cadeautje uit te pakken en de op dat moment verdiende voorsprong te pakken. Ondertussen was 1 van de twee behendige buitenspelers al wel geblesseerd uitgevallen, maar echter was zijn vervanger net zo gevaarlijk of misschien nog wel gevaarlijker.

Na rust kwam de van een blessure teruggekeerde Bram van de Oetelaar in de punt van de aanval in plaats van Mounir Maamar. WSC had vanaf de start meer grip op Emplina al was het wel Emplina dat de uitgelezen mogelijkheid had op de 0-2. De uitblinker aan de kant van de bezoekers schoot de bal echter gelukkig voor WSC aan de verkeerde kant van de paal. Dit was ook meteen zijn laatste wapenfeit maar hij was de tweede buitenspeler die geblesseerd uitviel. WSC werd ondertussen sterker en begon wat speldenprikjes uit te delen. Toen ook nog de derde buitenspeler uitviel bij Emplina, leken er echte kansen voor WSC te liggen de wedstrijd om te draaien. Er was een bijzonder doelpunt nodig om de stand gelijk te trekken in de 74e minuut. Maarten van Drunen  krulde op schitterende wijze een corner rechtstreeks binnen in de kruising bij de tweede paal. 1-1 en WSC voelde dat er meer te halen viel. Het was dan ook vrij snel dat WSC de voorsprong wist te pakken. Aanvoerder Stijn van der Put draaide zichzelf goed vrij en schoot twee minuten later hard binnen bij de eerste paal. Net als vorige week tegen SVSSS brak er nog een eindfase met billenknijpen aan voor het jonge WSC. Emplina kwam nog één keer dicht bij de gelijkmaker. De doelman die mee naar voren was gegaan bij een corner had in een schitterende halve omhaal in petto die gelukkig voor WSC aan de voor hun goede kant van de paal ging.

WSC beleeft een droomstart in de tweede klasse D en staat nu met overwinningen in net zoveel wedstrijden aan kop nadat het op alfabet onderaan is gestart. Wel zijn er nog een tweetal ploegen die een wedstrijd minder hebben gespeeld en ook op 6 punten kunnen komen omdat er wekelijks 1 ploeg niet in actie komt doordat er 13 ploegen in de tweede klasse D staan. Volgende week gaat WSC op bezoek bij vv Osterhout die ook al 4 punten bij elkaar hebben gespeeld. In Oosterhout zal WSC een oude bekende in Rodney Schrauwen tegen gaan komen. Rodney verdedigde een aantal seizoenen terug het doel voor WSC en doet dat sinds dit seizoen voor vv Oosterhout. we hopen volgende week veel toeschouwers langs de lijn te zien om onze mannen aan te moedigen naar opnieuw een goed resultaat.