Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

WSC 1 heeft met 0-3 verloren van Gilze. Gilze is de ploeg in vorm aangezien de ploeg voor de winterstop onderaan stond en nu ondertussen nacompetitie voor promotie gaat spelen en op de derde plek staat. Met 3 schorsingen en 8 blessures was het puzzelen vandaag voor trainer Peter Verzijl. 2 spelers maakte hun basisdebuut. Sam Maton van WSC 2 startte centraal achterin en Finn Wachtels van den Berg van de O19 begon in de punt van de aanval. Helaas moest Sam al in de 8e minuut geblesseerd het veld verlaten. Suheeyb van Daalen (ook O19) verving Sam met verve. WSC speelde iets verdedigender dan gewoon is om de tegenstander in vorm niet in de wedstrijd te laten komen. De 0-1 viel dan ook letterlijk en figuurlijk in de 23e minuut uit de lucht. Samir Mewar gleed uit en de spits van Gilze had de bal voor het intikken. WSC kon tot aan de rust niet echt gevaarlijk worden buiten wat schoten van afstand. Na de rust probeerde WSC iets aanvallender te spelen. Helaas viel de 0-2 te snel. In de 52e minuut werd een corner slap uitverdedigd en de Gilze speler kon de bal vrij in het doel koppen. Een half uur voor tijd werd aanvoerder Stijn van der Put gebracht en dit bracht de nodige aanvallende impulsen. Maar liefst 3x raakte WSC het houtwerk en Finn kreeg de kans om van dichtbij de aansluiter te maken. Helaas bleef de bal een beetje hangen en was er een handeling te veel nodig. Logischerwijs gaf WSC wat meer ruimte weg achterin waardoor Gilze ook nog enigzins geflatteerd de 0-3 wist te maken in de 83e minuut.

Door dit resultaat en ook de resultaten op de andere velden zal WSC 1 op Pinkstermaandag nog vol aan de bak moeten bij vv Helvoirt. Momenteel staat WSC op de veilige 8e plek op doelsaldo met 30 punten. Rijen staat ook op 30 punten maar WSC heeft een doelsaldo van +3 en Rijen +1. WSC zal dus moeten winnen bij Helvoirt en moet ondertussen ook nog kijken hoe Rijen het er vanaf brengt tegen Hilvaria in de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. We hopen dat veel mensen onze mannen komen aanmoedigen voor een langer verblijf in de tweede klasse.

Hoogtepunt vandaag was de huldiging van Mounir Maamar die maar liefst wedstrijden voor WSC 1 heeft gespeeld. Helaas is WSC niet in staat gebleken om dit moment extra glans te geven met een goed resultaat tegen Gilze dus zal dit in Mounir zijn 251e wedstrijd moeten zijn.