Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Afgelopen dinsdag heeft WSC 1 de laatste oefenwedstrijd uit de voorbereiding op het seizoen 2022-2023 met ruime cijfers gewonnen van derdeklasser Waspik. Halverwege stond WSC met 3-0 voor en na rust werden er weliswaar 4 bijgemaakt maar kreeg de ploeg ook 2 doelpunten tegen waardoor de eindstand uiteindelijk op 7-2 kwam te staan. WSC ging vandaag uitstekend met de kansen om, maar had zeker vlak na de rust wat moeite met Waspik die in die fase ook 2 keer wisten te scoren.

Deze wedstrijd werd door de beide trainers Verzijl en Heefer aangegrepen om de verdedigende en aanvallende corners te oefenen. in plaats van dit op een trainingsveld te doen waarbij de motivatie altijd ver te zoeken is, kozen de trainers van Waspik en WSC ervoor dit in een echte wedstrijdsituatie te doen. Dit betekende dat de wedstrijd niet met een aftrap begon maar met een aanvallende corner voor WSC. Vervolgens werd er doorgespeeld en voordat de ploegen aan de thee gingen, was het de beurt aan Waspik om een corner te nemen. in de tweede helft werd dit herhaald alleen dan in omgekeerde volgorde. In beide aanvallende corners die in scene werden gezet, wist WSC gevaarlijk te worden maar werd in beide gevallen de bal goed van de lijn gehaald. Al met al een ongewone manier die wel door beide trainers als geslaagd kon worden beschouwd. Zowel in de verdedigende als aanvallende corners werden de afspraken goed nagekomen en werden er verbeter/leerpunten genoteerd.

Voor WSC kwamen uiteindelijk 19 spelers in actie waardoor de nodige speelminuten weer werden gemaakt.
Komende zondag staat de laatste bekerwedstrijd op het programma tegen eersteklasser Sarto uit Tilburg. Beide ploegen zijn al uitgeschakeld dus ook deze wedstrijd kan als een echte oefenpot worden benaderd. na afloop van de wedstrijd zal de gehele selectie de voorbereiding afsluiten met een barbeque. WSC 2 speelt ook thuis tegen RKDVC 2. Beide ploegen staan op 3 punten maar naar alle waarschijnlijkheid geeft Uno Animo de eerste plek in de bekerpoule niet meer weg.

Opstelling eerste helft:  Luuk, Bas, Pieter, Sjors, Stan, Tijn van der velden, Roel, Pepijn, Pjotr, Bram van de Oetelaar en Mounir
Opstelling tweede helft: Bram van Daelen, Samir, Sjors, Maarten, Job, Max, Stijn, Dylano, Pepijn, Mickey en Mounir