BREDA
tel. 076-5651461

Op zaterdag 12 november mochten we naar Breda voor de uitwedstrijd tegen VV Baronie. We waren niet helemaal compleet want onze aanwinst Finn Vergouwe was helaas te ziek.

Na wat zoeken op het sportcomplex hadden de kleedkamer en het veld gevonden. Het grasveld wat overigens nog voorzien moest worden van belijning (de vrijwilliger van dienst kwam wat te laat uit bed).

De wedstrijd van WSC begint goed en weten op het zware natte veld elkaar te vinden. Al meteen na het fluitsignaal weten we Wessel een op een te zetten met de keeper. Achter de laatste linie van Baronie ligt veel ruimte en die wordt goed benut. Wessel weet alleen niet de kans te verzilveren.

De combinaties lopen wel maar we merken dat Baronie wat gevaarlijker wordt zij hebben een snelle sterke spits die vaak gezocht wordt. Door een omzetting van WSC hebben we dit goed kunnen oplossen en was het gevaar geweken.

De 1-0 kon niet lang op zich laten wachten, we kregen veel kansen maar de sluitpost van Baronie stond zijn mannetje!

In de 5e minuut was het raak, Fabian gaf een goede dieptepass op Wessel. Hij controleerde de bal, bedacht zich geen moment en schoot de bal hard in de verre hoek.

Snel na de aftrap weten we de bal te onderscheppen op de helft van Baronie door goed werk van Giel. Hij speelt de bal naar Yassir die met een bekeken pass Temesgan in de 16 vrij speelt. Die aarzelt niet en schiet de bal naast de keeper in de goal, 0-2.

0-2 voor en WSC laat de touwtjes vieren, Baronie wordt gevaarlijker met hun spits maar onze achterhoede met Mateja, Luca, Stijn en Yassir staat hun mannetje. Mocht de spits er dan nog door breken dan hebben we altijd nog Ot in het doel staan. Na een tijdje afwezig te zijn geweest door blessures mocht ie weer aan de bak vandaag.

In de 13e minuut krijgen we een corner, deze wordt niet goed voorgezet en ontvang Giel bij de eerste paal, die houdt goed overzicht en ziet Fabian vrijstaan. Fabian bedankt zich niet en haalt uit, 0-3!

De wedstrijd gaat verder, met name aan de linker kant van WSC zijn de combinaties sterk tussen Daan, Giel en Yassir. WSC voetbalt de eerste helft gedisciplineerd.

In de 2e helft gaat WSC 4 man wisselen, Wes, Luka, Bartu en Finn komen in het veld voor Temesgan, Daan, Yassir en Fabian.

De 2e helft heeft WSC het lastiger, met name de positieve coaching van de keeper van Baronie werkt verstorend op de voeten van WSC. Ondanks de 0-3 blijft de keeper (en aanvoerder) zijn manschappen coachen, klasse!

WSC is rommelig, zowel in de positie als in de combinatie weten we niet meer een echte kans te creëren. In de aanval houden we te weinig overzicht en vergeten we onze voorsprong uit te breiden. Wessel komt over de linkerkant vaak langs zijn directe tegenstander maar dan stuit hij op een inglijdende verdediger. De spaarzame momenten dat hij er wel doorheen komt eindigt de bal in de handen van de keeper.

In de 54e minuut gaat WSC nog wisselen, Giel, Wessel en Stijn komen van het veld en worden vervangen voor Temesgan, Yassir en Fabian.

Laatste wissel is voor WSC, Daan komt het veld nog in voor Mateja.

In de laatste minuut van de wedstrijd krijgt WSC nog een kans, een kans die we niet hadden verwacht want we waren in de 2e helft niet meer gevaarlijk geworden.

De bal komt vanuit een scrimmage bij Fabian en hij maakt zijn 2e en dus de 0-4.

Een goede 1e helft van WSC waarin het verschil wordt gemaakt, in de 2e helft was het te rommelig en vergeten we een gevolg te geven aan de 1e helft. Op naar volgende week dan spelen we thuis tegen SC ’t Zand.

Na de wedstrijd kwam het droevige bericht dat bestuurslid van WSC Wilburt van den Oetelaar is overleden, ons medeleven gaat uit naar familie en vrienden.