Akkerlaan 9
5143ND
WAALWIJK
tel. 0416-563677

Op donderdagavond heeft WSC 1 de inhaalwedstrijd tegen Trinitas Oisterwijk met 1-1 gelijkgespeeld. In de eerste helft was WSC op een terechte 1-0 voorsprong gekomen maar in de absolute slotfase van de wedstrijd wist Trinitas toch nog op gelijke hoogte te komen.

Beide ploegen begonnen vol energie aan de wedstrijd. Het spel golfde op en neer en beide ploegen kregen kansen om de voorsprong te pakken. In de 13e minuut eindigde een mooie aanval bj Mounir Maamar die goed wegdraaide bij zijn tegenstander in het strafschopgebied. De verdediger pakte Mounir vast en bracht hem ten val. De strafschop die hierop volgde werd door Mounir zelf benut en WSC had een 1-0 voorsprong te pakken. In het restant van de eerste helft behield WSC de controle en vooral door goed druk zetten kwam Trinitas niet echt in de wedstrijd. Er waren over en weer nog wel wat speldenprikjes maar beide doelmannen werden niet echt aan het werk gezet.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet echt al werden er aan beide kanten geen echte kansen meer gecreeerd. Voor WSC was er vlak na rust nog wel een 100% kans voor aanvoerder Stijn van der Put die onverwacht oog in oog met de Oisterwijkse keeper kwam te staan. De bal bleef helaas een beetje onder hem hangen waardoor hij uiteindelijk niet kon afdrukken. De beste kans in de tweede helft voor Trinitas werd ook meteen omgezet in een doelpunt. Extra sneu was dat dit in de 94e minuut gebeurde met nog maar seconden te spelen. Vlak hiervoor had Stijn van der Put de rode kaart gepresenteerd gekregen waardoor WSC met 10 man was komen te staan.

Komende zondag moet WSC alweer aan de bak. TSC die met WSC de tweede plaats momenteel deelt (waarbij TSC wel een wedstrijd minder gespeeld heeft) komt op bezoek aan de Akkerlaan. Een week later speelt WSC 1 de laatste wedstrijd voor de winterstop uit bij Rijen omdat de Waalwijkers in de laatste speelronde op 11 december vrij hebben in verband met het oneven aantal ploegen in 2D.