14 april 2018 12:45

R.H.A. van Vark

Onbekend

Vandaag mochten we naar Zaltbommel, op het mooie complex van Nivo Sparta stond de topper in de Hoofdklasse op het programma tussen de nummer 1 en nummer 2. Helaas mochten we niet aantreden op het mooie hoofdveld met kunstgras maar moest dit duel gespeeld worden op veld 3 een grasveld wat duidelijk minder van kwaliteit was. Of dit een bewuste keus was, of dat dit door het drukke programma kwam was niet duidelijk, maar dat dit het het fysiek sterke Nivo Sparta beter lag dan WSC werd al snel duidelijk.

Na 8 minuten voetbal keken we tegen een 1-0 achterstand na een mooi geplaatst schot , de jongens wilde dit snel recht zetten, hierdoor werd het spel onrustig, speelde we te vaak de lange bal, en kwamen we in het fysieke stuk niet voor, we speelde precies het spel wat Nivo Sparta wilde. In de rust werden de taken nogmaals goed besproken, en afgesproken dat we de rust zouden bewaren en dat we door zouden gaan tot het eind.

WSC kreeg inderdaad grip op de wedstrijd de 2e helft was voor ons maar de kansen bleven uit. 10 minuten voor het einde brak Nivo Sparta uit ,ze gaven de bal goed voor maar gelukkig werd te de bal naast geschoten, in de daarop volgende aanval besloot Dylano van afstand te schieten deze bal viel mooi in de hoek, waardoor we terecht op 1-1 kwamen.

2 minuten voor tijd kwam Robin goed langs zijn tegenstander hij haalde de achterlijn legde de bal goed terug waarop Mejdi de bal binnen schoot. De buit was bijna binnen, in de blesure tijd, drong Nivo Sparta nog aan ze kregen nog een goede kans maar gelukkig voor de Oranje-Zwarten werd de bal voor langs geschoten.

Na een mooi duel tussen de nummer 1 en 2 trok WSC aan het langste eind, en begint het kampioenschap in zicht te komen met nog 6 wedstrijen 10 punten voorsprong moet het mogelijk zijn om met onze C jeugd de stap te maken van hoofdklasse naar divisie.