COVID-19 update 19 december 2021

COVID-19 update 19 december 2021

Corona maatregelen

Update: 19-12-2021

Beste leden, ouders en bezoekers van onze vereniging. De corona situatie heeft al lange tijd invloed op onze samenleving en ook op onze sport en vereniging. De maatregelen worden met regelmaat aangepast. Middels onze update willen wij u op de hoogte houden van de belangrijkste maatregelen die betrekking hebben op onze vereniging en de mogelijkheid tot het uitvoeren van onze sport op en rond onze accommodatie.

N.a.v. de laatste persconferentie d.d. 18-12-2021 zijn de volgende maatregelen van kracht vanaf 5.00 uur zondag 19-12-2021:

  • Binnensportlocaties zijn gesloten. Na 17.00 uur kan er niet meer gesport worden op buitensportlocaties.
  • Georganiseerd sporten op buitensportlocaties van 05.00-17.00 uur is toegestaan met maximaal 2 personen van 18 jaar en ouder (exclusief instructeur) en op 1,5 meter afstand.
  • Georganiseerd sporten op buitensportlocaties van 05.00-17.00 uur is toegestaan in groepsverband voor kinderen tot 18 jaar. Hierbij hoeft geen rekening te worden gehouden met 1.5 meter afstand. Onderlinge partijen zijn toegestaan met teams van dezelfde vereniging.
  • Publieke binnenruimtes van sportlocaties, zoals sportkantines en kleedkamers, blijven gesloten. Alleen toiletten mogen toegankelijke zijn.
  • Er mag geen publiek aanwezig zijn bij amateursport en professionele sport.

De bovenstaande regels zorgen voor de volgende maatregelen bij onze vereniging:

17.00 uur
Het sportpark dient vanaf 17.00 uur gesloten te zijn voor alle sportactiviteiten. WSC kan dus niet de mogelijkheid bieden om na 17.00 uur nog te trainen of wedstrijden te voetballen. Doordeweeks is er dus uitsluitend de mogelijkheid om ’s-middags te trainen. Op zaterdag en zondag kan er gevoetbald/getraind worden van 08.00-17.00 uur.  Als teams doordeweeks willen trainen dan kunnen de trainers dit aanvragen in de trainers appgroep van maandag/dinsdag/woensdag/donderdag. Spelers die 18 jaar en ouder zijn kunnen uitsluitend in tweetallen trainen.

Wedstrijden
De huidige maatregelen lijken te blijven gelden tot 14 januari 2022. Tot die tijd zijn er geen officiële wedstrijden gepland door de KNVB. Het is niet toegestaan oefenwedstrijden in te plannen tegen andere verenigingen. Als je wedstrijden wilt inplannen dan is dit uitsluitend mogelijk met spelers en teams van WSC onderling.

Toeschouwers
Toeschouwers zijn niet toegestaan tijdens wedstrijden of trainingen. Wij willen alle teams, leiders en trainers erop wijzen dit te communiceren met de ouders. Maak het de vereniging en onze vrijwilligers niet onnodig moeilijk door alsnog het sportpark te betreden als dit volgens de regels niet mag. Dit geldt ook voor vriendjes of vriendinnetjes die willen kijken.

Als vereniging betreuren wij dat de strenge maatregelen weer van kracht zijn. Wij hopen dat iedereen zich gezond en fit weet te houden. Geniet allemaal van de feestdagen en hopelijk kunnen wij elkaar snel weer zien op onze fijne club.

 

Standaard maatregelen blijven van kracht

  • Bij klachten, blijft thuis en laat je testen
  • Houd 1.5 meter afstand, ook buiten langs de lijn
  • Desinfecteer je handen

Zodra er meer bekend is zullen wij dit document updaten en u informeren.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!