WSC JO15-1 haalt punt in blessuretijd (2-2)

3e divisie D

8 december 2018 13:15

S.T.P. van Doren

Onbekend

De laatste wedstrijd in de heenronde voor JO15-1 is uit tegen Schijndel De Wit JO15-1. Dus wederom
na vorige week een tegenstander uit Schijndel. De gevoelstemperatuur is zeer laag mede door de
harde oostenwind. Doordat het de hele nacht heeft geregend kan de wedstrijd niet worden gespeeld
op de grasmat van het hoofdveld, maar wordt uitgeweken naar het naastgelegen keiharde
kunstgrasveld.
De wedstrijd begint keurig op tijd. WSC heeft de (sterke) wind tegen en dat lijkt een nadeel. Sterker
nog, al na 3 minuten is een achterstand al een feit. Een onnauwkeurige pass in de verdediging leidt de
1-0 voor Schijndel in. De tegenstander blijft net als de wind op het doel af stormen, maar toch blijft
WSC redelijk goed combineren. De tegenstander is fysiek sterk en zeer fel. Daardoor worden de
meeste duels ook door hen gewonnen.
Toch krijgt ook WSC kansen. Zo geeft de opkomende Kas in de 19
e
minuut een bal richting het
strafschopgebied. Job probeert de bal aan te nemen, wat net niet lukt. Echter komt de bal toch voor de
voeten van een WSC-er (Finn), die de bal weergaloos afmaakt: 1-1.
Schijndel blijft de sterkere ploeg, wat in de 23
e
minuut resulteert in een doelpunt. De bal wordt vanuit
het middenveld richting doel geschoten. Door de wind missen verschillende verdedigers de bal en
komt gelukkig in het bezit van een aanvaller, die de bal in kopt. Kas kan de bal, ondanks een moedige
poging niet meer voor de doellijn keren: 2-1. Dit is ook de ruststand.
De tweede helft heeft WSC de wind mee en dit resulteert nu in een overwicht in kansen. Het
resulteert niet in grote kansen, maar regelmatig kan toch op het doel van de tegenstander worden
geschoten. Vaak zijn de schoten niet krachtig genoeg. Schijndel verdedigt met veel teamgenoten in het
strafschopgebied en kan daardoor het doel schoonhouden. Schijndel lijkt te gaan winnen. Totdat twee
minuten in blessuretijd WSC toch nog weet te scoren. Een corner van Thyme komt bij Job terecht, die
de bal handig achter de keeper weet te schieten: 2-2.
WSC blijft na 11 wedstrijden laatste op de ranglijst. Toch is er twee keer achter elkaar niet verloren.
Dit geeft moed voor de tweede helft van de competitie.