WSC JO15-1 verliest van onsportief MOC’17 (3-0)

WSC JO15-1

3e divisie D

16 februari 2019 11:15

C. van Oijen

Vandaag speelt WSC JO15-1 uit tegen de koploper in de competitie. Drie punten halen lijkt een moeilijke opgave. Echter de voorgaande 5 competitiewedstrijden gingen niet verloren én het is lekker voetbal weer. Het is 15 graden met een strakblauwe lucht. Uiterst goede omstandigheden voor onze team fotograaf! Punctueel om 11.15 uur zitten de meegereisde supporters heerlijk in het zonnetje op de volgepakte tribune in Bergen op Zoom om te gaan genieten van dit potje voetbal.
De eerste helft wordt afgetrapt en het spel golft op en neer. Het valt meteen op dat MOC deze wedstrijd graag wil winnen. Dit willen ze met name bereiken door zeer fysiek spel en waar het ook maar kan aan het shirt van onze spelers te trekken. Toch beschikt het team van MOC over een aantal zeer vaardige en snelle aanvallers. Na een minuut of tien geeft een middenvelder een splijtende pass naar de rechterspits, die op snelheid het strafschopgebied in gaat. Na een lichte overtreding van een verdediger krijgt MOC een penalty toegewezen. Een uitgelezen kans, die niet wordt benut door een fabelachtige redding van Adin. WSC weet zich niet goed onder de druk van MOC uit te voetballen en na een kopbal vanuit een corner valt dan toch een tegentreffer: 1-0. Vlak daarna wordt een WSC-er gehinderd in het strafschopgebied van MOC, maar helaas leidt dit niet tot een strafschop.
WSC krijgt weinig kansen voor het doel, maar weet regelmatig met mooie combinaties over vele schijven tot aan het strafschopgebied te komen. Daarnaast moet een tegentreffer natuurlijk worden voorkomen. Zeker omdat MOC ruw blijft spelen, wat resulteert in een gele kaart in de 33e minuut. Vlak daarna krijgt WSC ook een gele kaart. De ruststand is 1-0.
Vlak na rust moet WSC ingrijpen vlak voor het strafschopgebied. Hij houdt een tegenspeler vast, wat MOC de hele eerste helft heeft gedaan. Hij krijgt meteen geel. De vrije trap gaat er niet in, maar 2 minuten later is het wel raak voor MOC’17 : 2-0. WSC krijgt weinig goede kansen voor het doel. MOC wel én in de 50e minuut besluit de scheidsrechter weer een strafschop te geven aan MOC.
Wederom een uitgelezen kans voor de ploeg uit Bergen op Zoom. De man of the match van WSC wordt Adin. Zeker wanneer hij ook de tweede penalty stopt. Vervolgens valt Kas uit met een blessure, terwijl WSC door de wissels heen is. Dus is het tien tegen elf. Toch is er enige paniek bij de Bergenaren. De leider van MOC blijft jammeren tegen de scheidsrechter en wordt van het veld gestuurd. Ook de spelers van de koploper zijn ondanks de voorsprong geïrriteerd. Dit resulteert in een kaartenregen. Uiteindelijk ontvangen de spelers van MOC met name vanwege ruw spel 8 kaarten, waaronder twee rode. Finn moet het veld verlaten met een bloedneus, als gevolg van een nare overtreding. Vlak voor tijd scoort MOC ook nog de 3-0.
Onbegrijpelijk dat een team met de kwaliteiten van MOC ’17 de overwinning op deze manier moet binnenhalen. Eigenlijk is er maar één woord voor: “schande”. Pas over 4 weken staat de volgende competitiewedstrijd op het programma tegen RKDVC. Graag tot dan.