... (solo)
79'

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

23 september 2017 15:00

Eindelijk was het zover, de periode van trainingspotjes tegen 1e klassers is voorbij. Het echte werk gaat beginnen, met gelijk een zware tegenstander nl. Kloetinge JO19-1. Vorig seizoen top 3 in de 4e divisie. Vandaag zouden we meer weten over waar we staan als team.

Onder prachtige weersomstandigheden betreden we om 15.00 uur het verschrikkelijke kunstgrasveld in Kloetinge. Kloetinge, volgens Khalid met 9 spelers die vorig jaar in de B1 speelde en door WSC B1 uit de 3e divisie geknikkerd werden. Ik herkende er weinig, waarschijnlijk omdat ze enorm gegroeid zijn. Met 2 “wolkenkrabbers” in de achterhoede en de rest ook gemiddeld 5-15 cm langer dan ons was het snel duidelijk dat WSC de bal laag moest zien te houden. Philippe en Sebastiaan komen terug van kleine blessures en starten op de bank samen met Alex en Tim. Beide teams beginnen wat afwachtend en het spel speelt zich voornamelijk af op het middenveld. De ban wordt gebroken in de 12e minuut als een goede pass van Kloetinge over onze verdediging valt, een middenvelder van Kloetinge is aan onze aandacht ontsnapt en komt 1-op-1 te staan voor Bram. Deze is kansloos op de inzet en het staat 1-0. Snel daarna krijgt WSC zijn eerste kansjes, het begint met een schot van Rafael vanaf links. In de 16e minuut wordt Zakaria weggestuurd op rechts, zijn voorzet komt bij Belmin die zijn tegenstander mooi uitkapt en de keeper kansloos laat, 1-1. Beide teams lijken goed aan elkaar gewaagd. Toch schakelt Kloetinge een tandje bij en WSC moet even aanhaken, dit leidt tot een vrije trap en gele kaart voor Brandon in de 20e minuut. De vrije trap komt achter bij de 2e paal waar de luchtmacht van Kloetinge zich bevindt, die kopt de bal tegendraads terug en wordt bij de 1e paal onberispelijk binnengekopt, 2-1. WSC stond erbij en keek erna! Slordig en niet nodig. Niet lang erna kreeg ook Samir, ter hoogte van de middenlijn, een gele kaart voorgehouden. Eentje die later de wedstrijd zou doen kantelen. WSC krijgt nog een kans via een mooi schot van Rafael die ternauwernood tot corner getikt wordt. De korte corner komt op de rand van de 16 bij Koen, zijn schot wordt ook gestopt. Rust wordt gehaald met een 2-1 achterstand.

In de rust stipt Khalid nog aan dat we de bal laag moeten houden. Speel ons eigen spel door de bal snel rond te laten gaan en zo voetballend Kloetinge kapot te spelen. Philippe komt erin ten koste van Brandon. Kloetinge start echter feller dan WSC. Er komt veel dreiging vanuit opkomende middenvelders waarbij de bal steeds over onze defense gelegd wordt. Qua snelheid leggen we het af tegen de snelle spelers van Kloetinge. Al in de 57e minuut komt zo de linksbuiten van Kloetinge weer vrij voor de goal. Samir maakt met de moed der wanhoop een sliding en raakt hierbij ook de tegenstander. Terecht een strafschop, maar nog erger Samir krijgt zijn 2e gele kaart en mag vertrekken met rood. De strafschop wordt benut en WSC kijkt tegen een 3-1 achterstand aan en moet met 10 man verder. Waar WSC het in de 2e helft al moeilijk had met 11 man om Kloetinge te bestrijden lijkt het nu helemaal onbegonnen werk. Kloetinge krijgt de smaak te pakken en laat gewoon goed voetbal zien. Met mooie aanvallen wordt bij tijd en wijlen WSC helemaal zoek gespeeld. Er is iets geknakt in de koppies en die gaan ook hangen. Binnen 10 minuten weet Kloetinge de 4-1 en 5-1 te maken. Een slachting lijkt in aantocht. In de 75e minuut weet WSC dan toch nog iets terug te doen, Philippe weet Belmin vrij te spelen en hij scoort zijn 2e van de wedstrijd, 5-2. Kloetinge raakt er niet van onder de indruk en blijft lekker voetballen. Voordat het eindsignaal klinkt scoren ze nog kinderlijk eenvoudig de 6-2 en 7-2.

Zeker de 2e helft was een kansloze missie. Kloetinge was groter, gedrevener en voetballend een stuk beter dan WSC. De term “de mannen worden van de jongens gescheiden” spookt door mijn hoofd, alleen hadden alle mannen vandaag een wit/groen tenue aan en speelde de jongens in het zwart/oranje. Door het wegvallen van Daan Maarschalkerweerd en Jeroen van Dijck zijn 2 fysiek sterke spelers weg gevallen, die gaten zijn nog niet ingevuld. WSC zal zich dus op een andere manier moeten wapenen om dit op te vangen. Een flinke klus voor Khalid en z’n boys.

Toch nog een lichtpuntje. 7-2 verliezen en toch niet op een degradatieplaats staan.