Uno Animo pakt kampioenschap in Waalwijk.

Uno Animo MO11-1

2e klasse 8

1 december 2018 8:30

T. v.d. Schuit

Zaterdag 1 december stond al een tijdje in onze agenda omcirkeld als de datum van de bepalende wedstrijd om het kampioenschap in de najaarscompetitie. Zowel onze tegenstander Uno Animo als onze meiden hadden tot vandaag alle wedstrijden weten te winnen.

Dat de meiden er zin in hadden was duidelijk. De wedstrijd begon om 08:30 maar ruim twintig minuten van tevoren stonden beide teams al startklaar te popelen. De opstelling werd doorgenomen. Helaas was Jip ziek waardoor we niet compleet waren. Tijdens een eerdere oefenwedstrijd tegen Uno Animo hadden wij al kennis gemaakt de meiden uit Loon op Zand die ons toen kansloos lieten. Het eerste deel van de wedstrijd legden we daarom de nadruk op het neerzetten van een stevige verdediging. Gelukkig was Famke weer aanwezig om samen met Faya en Merel de deur op slot te houden.

Eindelijk het eerste fluitsignaal. Uno Animo zette direct de aanval in. Middenveldsters Sterren en Jade gingen vol mee aan de bak om het samenspel van Uno Animo te verstoren. Toch ging het al snel mis. Onze verdediging probeerde een schot van afstand te blokken maar veranderde de bal ongelukkig van richting waardoor keepster Lisa kansloos was en we al vroeg op achterstand kwamen. Onze meiden lieten het er niet bij zitten en zetten nog een extra tandje bij om de achterstand weg te werken. Ondanks het harde werk bleek het moeilijk om onze aanvalsters Jewel en Milou te bereiken. Uno Animo had het betere van het spel maar moeite om kansen te creëren. Het was weer een bal die van afstand de drukte in werd geschoten die na een kluts in het doel belandde. Tijdens de eerste time-out keken we tegen een 0-2 achterstand aan.

Diede, Evy en Feele kwamen het veld in om het tij te keren. We kregen langzaam maar zeker meer grip op de wedstrijd. Het spel verschoof naar de helft van de tegenstander, onze middenveldsters konden voorin aansluiten en de druk op goal van Uno Animo nam toe. Er hing een doelpunt in de lucht maar ondanks meerdere hoekschoppen en doelpogingen lukte het niet om de keepster echt te testen. Uno Animo kwam steeds minder aan aanvallen toe en counters werden keurig afgestopt door onze meiden!

Ruststand 0-2.

Ondanks ons overwicht in het tweede kwart keken we nog steeds tegen een achterstand aan. Er werd besloten om op jacht te gaan naar de aansluitingstreffer. Helaas werden onze plannen net als in de eerste helft snel verstoord. Uno Animo zette na een snelle uitbraak de 0-3 op het scorebord en voordat de WSC-meiden van deze tegenvaller waren bijgekomen vloog de 0-4 binnen. Ondanks de teleurstelling bleven de meiden knokken maar Uno Animo kreeg vleugels en drukte door. De eerste spandoeken werden voorzichtig uitgerold en eigenlijk was de wedstrijd gespeeld. De eindstand werd bepaald op 0-8 waarna het feestje bij de aanwezige supporters uit Loon op Zand losbarstte.

Aan onze kant vloeide er wat traantjes van teleurstelling. We hebben met zijn allen toegewerkt naar deze wedstrijd waarin we hoopten een grote verrassing neer te zetten. Eerlijk is eerlijk, Uno Animo was nog een maatje te groot, voor nu…….

De nieuwe kampioen werd sportief gefeliciteerd waarna nog gezamenlijk werd genoten van een tosti in de kantine.

Volgende week spelen we de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Baardwijk. We gaan ervoor om de najaarscompetitie hier met een knal af te sluiten!