MO11-1 met goed voetbal langs Zwaluw VFC

Zwaluw VFC MO11-3

2e klasse 8

27 oktober 2018 8:30

J. Otten

Na de pittige bekerwedstrijd van vorige week mochten de meiden vandaag aan de bak om de koppositie in de competitie te verdedigen. In het schemerdonker verzamelden we bij WSC waar om 08:30 werd afgetrapt tegen Zwaluw VFC uit Vught.

We begonnen de wedstrijd met drie verdedigsters om de deur goed op slot te houden. Dat bleek al snel geen overbodige luxe. Na een vroege uitbraak van Jewel die niet twijfelde en meteen de 1-0 op het scorebord zette bood Zwaluw stevig tegenstand. Onze verdediging toonde discipline en strijdlust waardoor keepster Lisa vrijwel niet werd getest. Ondanks dat de meiden van Zwaluw hard bleven werken hielden onze meiden het overwicht op het veld. Onze goed combinerende aanvalsters creëerden een paar mooie kansen maar de prima keepster van Zwaluw bleek moeilijk te passeren. Vlak voor rust was het Feele die met een mooi geplaatst schot de 2-0 binnenschoot!

In de tweede helft namen de WSC-meiden definitief het voortouw. De achterhoede stond als een stevig blok, de middenveldsters knokte voor iedere bal en met succes!! De wedstrijd speelde zich af op de helft van onze tegenstander. Het was Jewel die ook in de tweede helft de score opende 3-0.
Middenveldster Sterre haalde uit van afstand en knalde met een prachtig schot de 4-0 binnen. Het verzet van Zwaluw was gebroken. De WSC-meiden gingen op jacht naar meer doelpunten. Jewel maakte haar hattrick compleet met de 5-0. Waarna middenveldsters Merel en Lisa ieder een doelpunt meepakten en de eindstand opliep naar 7-0!!

Ondanks de mooie overwinning hebben we onze eerste plaats op doelsaldo aan concurrent Uno Animo moeten afstaan. Het verschil is 2 doelpunten dus we weten wat ons volgende week te doen staat tegen Neo!

Tot slot een compliment aan alle meiden. Ondanks dat het de tweede helft wat makkelijker leek te gaan hadden we vandaag te maken met een goed voetballende tegenstander. Dat wij uiteindelijk het overwicht in de wedstrijd kregen is de verdienste van het hele team dat vandaag veel vechtlust toonde en voetballend steeds sterker wordt!!

De Super Samstag frietjes na afloop waren dan ook dik verdiend!!