0 - 1

WSC MO11-1

2e klasse 8

17 november 2018 9:00

Zaterdag 17 november speelden de meiden van WSC MO11-1 uit tegen het meidenteam van RKDVC MO11-1. In een tot de laatste minuut spannende wedstrijd wisten de WSC meiden de drie punten mee naar huis te nemen. Wat een trillseeker!

We wisten niet te makkelijk te moeten denken over RKDVC MO11-1 en zeker met nog kans blijven maken op het kampioenschap moest hier gewonnen worden. En dat niet te makkelijk te moeten denken bleek terecht. RKDVC stond met een sterk team en ging tot het uiterste. En dat bleven ze doen. Door het vertrek van Sanne en afwezigheid Famke moest de verdediging wat gereset worden. De opdracht aan Merel en Faya de boel dicht te houden. Ze bleven met een hard werkend middenveld de lijn te houden. En dat deden ze voortreffelijk. WSC heeft de hele eerste helft flink druk gezet en was daar iets sterker, let op iets. Helaas lukte het de voorste linie, ondanks drie zeer goede kansen niet om het doel te willen raken en stond de verdediging van RDKVC met een uitstekende keeper te bikkelen. Ook RKDVC zag kansen door te breken. Dankzij keeper Evy werden minste twee dikke kansen gekeerd. Evy was de eerste helft daarmee de redder. Zo gingen de meiden van WSC met 0-0 de rust in.

In de tweede helft was het beeld niet veel anders. Beide teams bleven er vol tegen aan gaan en waren zeker aan elkaar gewaagd. Het hele team bleef vandaag haar uiterste geven en vooral het middenveld met Sterre, Feele en Merel moesten zowel terug als vooruit blijven werken. Samen met de voorhoede lieten de meiden een paar keer zeer mooi voetbal zien (1-2tjes, doorpasen etc etc), maar de normaal trefzekere Jewel en Milou liepen ondanks een paar stevige treffers tegen het blok van RKDVC aan. Zou dit een nul-nul blijven? Het was kneiter spannend. De verdedigers met Jip en Dide moesten een paar keer flink ingrijpen en kregen de bal door een keurige timing netjes weggewerkt. Opeens was het in de aanval van ons raak. Merel schoot van enige afstand de bal schitterend binnen. Ze schrok er zelf van leek het. Vreugde alom. Maar er was nog een kwartier te gaan. En dat bleef over en weer spannend. Keeper Lisa hield het hoofd koel en wist een ferm schot van RKDVC uitstekend te blokken.

Complimenten voor het hele team waarin iedere speler iedere minuut belangrijk is geweest en haar uiterste best heeft gedaan.

Volgende week spelen we niet, maar de week erom de beslissende van deze najaarscompetitie. Thuis tegen de gedoodverfde Uni Animo MO11-1. Als we dan net ze blijken werken als vandaag en het hoofd koel weten te houden dan gaat het gewoon weer lukken!