WSC MO11-1

2e klasse 8

13 oktober 2018 8:30

Onbekend

Zaterdag 13 oktober speelde de meiden van WSC MO11-1 uit tegen het meidenteam van RWB MO11-1. In een heerlijke vroege herfstochtend wisten de WSC meiden overtuigend te winnen.

Al in het eerste deel van de eerste helft lieten de WSC meiden zien dat ze meer ervaring hebben en waren dus ook sterker. Echter tot scoren kwam het maar moeizaam. Door een mooi verlossend schot van Jade kwam er de voorsprong op 1-0. Niet snel daarna brak RWB uit en stond het ineens 1-1. Leek het dan toch nog spannend te worden in Besoijen? Al snel liet Jewel zien dat ze trefzeker is en scoorde vier keer achter elkaar. Vooral de 1-3 was een beauty waarbij ze met het hoofd prachtig een strakke voorzet kon binnen tikken. Hierna lieten de meiden van RWB het hoofd wat hangen en kon de stand alleen maar verder uitlopen. Met nog doelpunten van Jip, Sterre, Eva (3x) en Jewel liep de score verder op. In de tweede helft werden wat vaste posities gewisseld. Hierdoor kregen Keeper Lisa en verdediger Merel voorin kans tot scoren en pakte hun goaltje mee.

Los van de doelpunten was het een genot om te zien hoe zaken waar getraind op is opgepakt worden: rust aan de bal, vrij lopen en overspelen. Soms zelfs nog er een goede eigen kanspositie is. Complimenten meiden! Nu nog werken aan ‘wat als er overwicht van de tegenstander op onze helft is’. Iets wat we vorige week in een oefenwedstrijd hebben zien gebeuren.

Met drie op een rij gewonnen competitiewedstrijden gaan we samen met Uno Animo aan kop. Dat beloofd alvast een spannende ontmoeting in december.