WSC JO15-2 laat het in de tweede helft liggen.

WSC JO15-2

2e klasse 4

13 oktober 2018 11:00

Onbekend

Na de overwinning van vorige week staat het op papier gelijkwaardige SV BLC JO15-1 op het programma. De nummer 7 en 8 tegen elkaar op het hoofdveld van BLC.
De wedstrijd begint goed voor WSC en we krijgen in de 1e
minuut al gelijk een kans. Pepijn komt 1 op 1 op de keeper van BLC maar schiet de bal recht op de keeper, jammer daar zat meer in. Niet veel later wordt BLC gevaarlijker met enkele kansen maar onze verdediging weet de snelle aanvaller goed te stoppen. In de 1e
helft zijn er kansen over en weer, zo wordt BLC gevaarlijk aan de rechterkant door een te vroeg instappende Ewan. De buitenspeler van BLC kan doorlopen maar Jim is snel en weet redding te brengen. Hij komt daarbij wel ongelukkig in botsing met de speler van BLC. Ook WSC wordt gevaarlijk, met een paar slimme ballen weet ons middenveld Pepijn en Sam te bereiken. Beide krijgen kansen maar gaan net naast of op de paal. Het geluk was soms niet aan onze kant!
Halverwege de eerste helft wordt Jim gewisseld voor Mark omdat hij toch last had van zijn botsing. De eerst helft eindig in 0-0 en we hebben even de tijd om af te koelen in de kleedkamer want het kwik is flink aan het oplopen.
De tweede helft wordt begonnen met een wissel van WSC, Jip wordt vervangen door Cristian. De jongens weten een aantal keer goed samen te spelen en van achteruit een aanval op te bouwen. Zo komt Sam een aantal keer op links langs zijn directe tegenstander en weet de bal voor te zetten. Helaas zijn we niet scherp genoeg in de afwerking. Na 5 minuten voert WSC nog een wissel door, bas verlaat het veld voor Kenan en gaat links voor voetballen. Ewan begint met Ehab een combinatie die vervolg krijgt met Ehab en Kenan. Wanneer Ehab de bal terugkrijgt weet hij Pepijn te bereiken met een halfhoge bal. Pepijn wacht geen moment en neemt de bal vol op de volley, 0-1!! Mooi
uitgespeeld en goed afgewerkt maar hier moeten we het niet bij laten. Na de 0-1 wordt BLC
gevaarlijker, ons middenveld kan het soms niet meer belopen en de verdediging komt regelmatig in een 1 op 1 situatie en Adin weet dan keer op keer de redding te brengen. Het is dan ook wachten op de gelijkmaker en die volgt niet veel later. De linksbuiten van BLC wordt weggestuurd en weet Adin te passeren, 1-1. Niet veel later weet BLC ook de 2-1 te maken en de jongens van WSC laten hun kop hangen. De trainers willen nog wat proberen en Enzo wordt gewisseld voor Jip. We gaan meer risico nemen en 1 op 1 spelen achterin. Hierdoor krijgen we nog wel wat kansen maar deze gaan er niet in. BLC weet tegen het einde van de wedstrijd nog de 3-1 te scoren.
Op deze dag hadden we meer verdient maar worden in de tweede helft mentaal overklast. De komende week weer genoeg om aan te werken want volgende week staat de bekerronde op het programma. Zaterdag 20 oktober spelen we thuis tegen Achilles Veen. Bedankt supporters en tot volgende week.