2 - 3

MVV'58 JO15-1

2e klasse 4

29 september 2018 12:00

Zaterdag 29 september. Na een goede trainingsweek nemen we het vandaag op tegen M.V.V.’58, welke hun eerste competitiewedstrijd ook verloren hebben. De spelers worden om 10:45 verwacht bij WSC. Daar volgt eerst een goede wedstrijd bespreking, waardoor alle jongens op scherp gezet worden. Hopelijk wordt zo een herhaling van vorige week voorkomen. Na een stevige warming-up zijn de jongens er klaar voor.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd en al binnen een minuut is WSC gevaarlijk. Een goede pass van Sam op Jip, die hierdoor bijna tot scoren komt, eindigt helaas naast het doel.

We beginnen dus scherp aan de wedstrijd. Na nog een aantal kansen begint deze scherpte helaas af te zwakken en krijgt M.V.V. meer en meer de touwtjes in handen. In korte tijd kijken we al tegen een 0-2 achterstand aan. WSC gaat rommeliger spelen. Waar normaal het combinatievoetbal gespeeld wordt, worden nu hoge ballen gegeven die we verliezen.
In het slot van de eerste helft weten we nog wel wat terug te doen. Ewan die van achteruit met een solo richting de goal van de tegenstander dribbelt, weet een gaatje te vinden om te schieten en scoort. We gaan de rust in met een stand van 1-2 op het scorebord.

In de tweede helft worden er wat wissels doorgevoerd. Zo komen Pepijn, Jim, Jens en Kenan erin voor Jip, Christian, Thomas en Mark. We beginnen wederom scherp en M.V.V. heeft weinig in te brengen. Na een aantal gemiste kansen van WSC vliegt de bal er bij de tegenstander wel in. 1-3. Onze jongens beginnen weer het voetbal te spelen waar ze zo goed in zijn. Sam neemt een goede hoekschop, waardoor Kenan de bal voor het intikken heeft. 2-3! Kort daarna, na wederom een mooie voorzet, schiet Kenan de bal voor de tweede keer in het net! 3-3! Maar helaas gaat het feest niet door. De grensrechter steekt zijn vlag omhoog voor buitenspel en het doelpunt wordt, naar onze mening, onterecht afgekeurd. Daarna blijven de aanvallen komen, maar het mag helaas niet baten. WSC JO15-2 doet zichzelf te kort en verliest de tweede competitiewedstrijd met 2-3 van M.V.V.’58.

Hopelijk pakken we volgende week de eerste competitiepunten in de thuiswedstrijd tegen RKTVC JO15-1. Tot volgende week!