WSC JO15-2 wint op strijdlust de wedstrijd.

6 oktober 2018 10:30

P. v. Giersbergen

Onbekend

Zaterdag 06 oktober 2018 WSC JO15-2 – RKTVC JO15-1

WSC JO15-2 neemt het vandaag op tegen een sterk RKTVC JO15-1 dat de eerste twee wedstrijden in de competitie gewonnen heeft. Voor de wedstrijd begint worden er eerst foto’s genomen voor de website van WSC. Daarna begint de wedstrijdbespreking, kort maar krachtig. Winnen is de boodschap. De jongens worden het veld op gestuurd voor de warming up, daarna gaan we de strijd aan met RKTVC JO15-1.

WSC JO15-2 trapt af en beide ploegen beginnen fel aan de wedstrijd. WSC krijgt al snel een aantal kansen alleen weten we die niet af te maken. Vervolgens wordt Christiaan ingespeeld en maakt een goede actie langs de lijn. Hij geeft de bal met een perfecte pass voor op Pepijn, maar die raakt de bal niet goed en de bal rolt over de achterlijn. Aan de andere kant krijgt RKTVC ook wel wat kansen. Door een fout in de verdediging krijg RKTVC de bal en weten hun spits te bereiken. Hij schiet op goal, 0-1.
Nog geen tien minuten later krijgt WSC een hoekschop, deze wordt genomen door Jip. Jip schiet de bal voor de eerste paal waar Thomas staatRKTVC krijgt de bal niet goed weg waardoor Thomas de bal in de korte hoek kan schieten: 1-1!
Kort daarna krijgt WSC nog een hoekschop die ook weer door Jip genomen wordt. Jip schiet de bal voor het doel. Nadat de bal een paar keer gemist wordt komt de bal voor de voeten van Christiaan die met een goed schot de kruising van het doel weet te vinden 2-1! Met deze stand gaan we de rust in.

In de rust worden er een paar wissels toegepast, zo komen Christiaan, Jip, Mark en Jens naar de kant. Voor hen in de plaats komen Sam, Kenan, Ehab en Jim

RKTVC JO15-1 trapt af en begint wat scherper aan de tweede helft. Hierdoor ontstaan er al gelijk kansen voor RKTVC om de gelijkmaker binnen te schieten. WSC weet de bal soms maar moeilijk in de ploeg te houden. De spits van RKTVCbreekt door de verdediging en komt vervolgens 1-op-1 met de keeper. Door een fraaie redding weet Tim de voorsprong te behouden. Rond de 60e minuut komt Enzo in de ploeg voor Ewan. Aan de andere kant krijgt WSC ook nog genoeg kansen om de 3-1 te scoren, maar deze worden niet benut. Het is af en toe nog wel billen knijpen geblazen. RKTVC is echt op zoek naar de gelijkmaker, zkomt ook de centrale verdediger mee naar voren. Gelukkig staat onze verdediging goedEwan komt weer terug het veld op voor Thomas.
De scheidsrechter fluit af en weten we de overwinning binnen te slepen. WSC JO15-2 heeft gevochten voor de overwinning en sleept deze met 2-1 binnen.  De eerste 3 punten in de competitie.
We hopen dat we deze lijn voort kunnen zetten om zo volgende week in de uitwedstrijd tegen
SV BLC JO15-1 met de 3 punten op zak naar huis te gaan.