88'

4e divisie D

24 november 2018 12:45

S.C.M.D. van Gool

IFC uit Hendrik Ido Ambacht, altijd een lastige tegenstander voor ons WSC. Verrassend vinden wij IFC bij ons in de 4e divisie terug in de onderste regionen. Vorige week verloor ons hoogste jeugdteam, na een dramatische 2e helft, nog van JEKA. Uit het verslag van JEKA, dat de week ervoor van IFC won met 1-0, was te lezen dat IFC een goed voetballende ploeg is en dat de 1-0 overwinning van JEKA aardig “gestolen” genoemd mocht worden. Na de 3-0 oorwassing tegen JEKA van ons waren wij dus gewaarschuwd.
Dan de bezetting van het team. Tim is vorige week weer uitgevallen met, naar het schijnt, een zware knieblessure. Merijn en Sander zijn er niet bij vandaag vanwege schoolverplichtingen. Daarbij komen nog eens de blessures van Abu en Siem PLUS Alex Roomer die ziek is (maar wel voor nood plaats neemt op de bank). Dylano en Tijn sluiten aan vanuit de JO17-1.

Dit betekend een compleet nieuwe centrale verdediging vandaag met Erhan en Jasper. Ook het middenveld heeft nog nooit zo samengespeeld met Koen, Souleimane en Belmin. Al met al een situatie die het verwachtingspatroon voor deze wedstrijd niet echt positief beïnvloed.
Hoe raar kan het lopen, binnen 21 seconden (!) staat er al een 0-1 op het bord voor WSC. Rick verovert knap de bal op de boomlange verdediger van IFC en laat vervolgens de keeper kansloos.
De schrik zit er natuurlijk direct in bij IFC en bij WSC is de ergste spanning weg en gaat vrij voetballen. Dan maakt het niet uit wie waar staat. De defense staat hun mannetje tegen de snelle voorhoede van IFC, het middenveld onder leiding van Koen strooit met steekpasses op de snelle buitenspelers Max en Alex. Met name die laatste wordt regelmatig in de 1e helft vrij op de keeper gezet. Steeds komt de lange doelman als overwinnaar uit de strijd. In de 28e min lukt het Alex om en lage, harde, voorzet van Belmin van 1½ mtr voor de goal over te tikken. In de 35e minuut valt toch de 0-2. Weer een mooie aanval vanaf links waarbij Souleimane de bal voor krijgt, de inzet van Koen wordt geblokt waarna wederom Rick de bal beheerst in de rechterhoek schuift.
De teamspirit bij IFC loopt wat barstjes op en er wordt (heel) veel gemopperd op elkaar. Er lopen, zeker voorin, wat spelers met korte lontjes rond. WSC gaat er beheerst mee om en de scheids corrigeert snel met wat gele kaarten. De rust wordt gehaald met een 0-2 voorsprong. Een 0-4 stand zou ook niet geflatteerd zijn geweest.

Maar nu komt het moeilijkste! Het team gemotiveerd en scherp houden om niet te verslappen. Het woord “vernederen” wordt weer gehoord in de kleedkamer. Oei…..

WSC start de 2e helft weer prima. Grote en zeer grote kansen worden gecreëerd maar het vizier van met name Alex en Rick staat niet scherp. In de 12e minuut een lob over de verdediging van IFC, Rick krijgt een grote kans voor de 0-3 maar wordt tijdens zijn schotje naar achteren getrokken door een verdediger. Een terechte rode kaart. 0 – 2 voor en IFC met 10 man. Dat mag niet meer mis gaan. Alex komt daarna nog 2 x  1 op 1 voor de keeper, maar we scoren niet. Dan in de 21e minuut, geheel uit het niets de aansluitingstreffer voor IFC, 1-2. WSC schrikt en IFC ruikt bloed. De 2e snelle spitsen bij IFC renderen beter met een man minder voorin en zorgen voor gevaar in de defense van WSC die ineens heel onzeker gaat voetballen. De vermoeidheid op het middenveld zorgt ervoor dat de aansluiting naar voren stokt. In de 27e minuut valt de gelijkmaker, na gerommel tussen Bram en Erhan waar IFC handig en dankbaar van profiteert. Dan staat WSC plots op omvallen. IFC krijgt 2 hele grote kansen op de voorsprong. Een kopbal wordt door Yuri van de doellijn gehaald en de rechterspits van IFC weet een vrije kans om zeep te helpen door de bal finaal verkeerd te raken. Tijn en Dylano komen voor verse energie zorgen. Hierdoor krijgt WSC na 15 bloedstollende minuten weer iets meer grip op de wedstrijd. In de 43e minuut leidt dat tot de bevrijdende 3e treffer als Belmin een goede aanval afrond met een lage schuiver in de verre hoek, 2-3. Deze voorsprong wordt niet meer uit handen gegeven.

Op 15-20 angstige minuten na waarin WSC soms overlopen werd heeft WSC een knappe en verdiende overwinning behaald. Zeker de eerste 65 minuten werd goed (team)spel op de mat gelegd. Spelers die op een voor hun ongebruikelijke positie moesten spelen (Erhan, Jasper, Soul, Belmin) deden het perfect. Op basis van > 50% van de wedstrijd durf ik dus te stellen dat deze overwinning meer dan verdiend is. Op naar volgende week als de hekkensluiter én buurman van IFC, ASWH onze tegenstander is.