WSC JO19-1 met hangen en wurgen voorbij SARTO

Sarto JO19-1

4e divisie D

10 november 2018 16:10

D. Dietvors

Na de spannende overwinning vorige week op het sterke TSC vandaag weer een lastige tegenstander, SARTO uit Tilburg.
WSC heeft het altijd lastig tegen SARTO, een tegenstander met spelers die we al vanaf de D-tjes jaarlijks tegen komen.

WSC hoopt de goede lijn van de laatste weken door te trekken, een tegenvaller is het wederom wegvallen van Abu. Daar staat de terugkeer van Merijn en Koen (halve wedstrijd vandaag) tegenover.
Omdat Jasper deze week niet heeft kunnen trainen start hij op de bank waardoor er toch wat kunstgrepen gedaan moesten worden door de staf. Hierdoor start Max op het middenveld. Het loopt vanaf het begin niet lekker. SARTO zet vroeg druk en hierdoor krijgt de laatste linie van WSC de bal moeilijk bij het middenveld om zo de aanvallende intentie te starten. Veelvuldig knullig balverlies en lange ballen naar voren als gevolg. Sarto krijgt gedurende de eerste helft de betere kansen maar weet niet te scoren. Zeker bij corners ontstaan iedere keer hachelijke situaties in het doelgebied van WSC, het lijkt wel of WSC op naaldhakken voetbalt op die momenten. WSC krijgt een paar kansjes en zowel SARTO als WSC raken ieder een keer de paal.

Na rust zijn Jasper en Job in het team gekomen waardoor het iets beter gaat lopen, als in de 68e minuut de “motor”, Koen, zijn rentree maakt lijkt de wedstrijd te gaan kantelen. Toch lukt het hun ook niet om de boel echt aan het draaien te krijgen. Er ontstaat een matige wedstrijd die bol staat van de strijd en spanning, dat maakt dan wel weer veel goed. In de 61eminuut valt er toch een doelpunt. Bij een corner van WSC valt de bal bij de eerste paal voor de voeten van Souleimane, hij weet tot grote opluchting de 1-0 binnen te schieten.
Het leidt niet tot beter voetbal van WSC, sterker nog, SARTO gaat naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Naarmate de tijd vordert gaat dat fanatieker en feller, WSC beperkt zich tot het tegenhouden en weet maar sporadisch nabij het vijandelijk doel te komen. Bij een van de meerdere corners krijgt SARTO een grote kans om te scoren, maar met wat kunst en vliegwerk lukt dat net niet. Ook WSC krijgt nog een grote kans, maar Alex heeft vandaag niet de scherpte. SARTO raakt meer en meer gefrustreerd en de scheids heeft alle moeite om het spel in de hand te houden. Meerdere “pratende” SARTO-spelers ontvangen de gele prent. Na een paar bloedstollende extra minuten trekt WSC dan toch de overwinning over de streep.

Eerlijk is eerlijk, geheel verdiend was dit niet. Maar goed, tegen Oranje Wit en Nivo Sparta kreeg WSC niet hetgeen ze verdiende.  “Sometimes you win and sometimes you lose” zullen we maar zeggen.  In ieder geval heeft WSC er hard voor gestreden. Het was niet altijd mooi of goed, maar spannend was het zeker. Op naar de volgende tegenstander, JEKA!