WSC JO19-1 nemen de punten mee uit Rijen

Assist: Rick Beun
78'

4e divisie D

13 oktober 2018 14:45

Het zijn soms zware tijden als supporter van een team. Een onverdiende nederlaag tegen Oranje Wit werd vorige week vervolgt door een volkomen terechte nederlaag tegen SC ’t Zand. Vooral de manier waarop die nederlaag tot stand kwam was ontluisterend en was het vastleggen in een verslag niet waard. Als klap op de vuurpijl vielen in die wedstrijd ook nog eens 2 spelers uit, en niet de minste, nl Koen en Alex Huijps (resp. hamstring en lies).
Zo bestaat de blessurebank, bij aanvang van de wedstrijd tegen Rijen, uit: Alex Huijps, Koen, Abu, Souleimane, Tim, Bram en Alex Roomer, waarbij de laatste wel standby staat om eventueel bij te springen. Zo denk je een ruime selectie te hebben maar sta je nu met welgeteld 10 spelers op papier. Aanvulling moet uit de JO17-1 komen middels Bram, Dylano en Niek. Niet ideaal omdat zij nu de wedstrijd van hun eigen team grotendeels moeten missen.

Maar goed, met weinig hoop op een goed resultaat ging deze supporter maar weer met de vlag langs de lijn staan. In de volle zon op een prachtig natuurgras in Rijen. Rijen is een fors team dat met 2 overwinningen (uitgaande dat de gestaakte wedstrijd tegen Engelen zo blijft staan) en 1 nederlaag boven WSC op de ranglijst te vinden is. WSC start met een opstelling met veel mensen op een andere positie, zo starten Jasper en Appie centraal achterin waardoor Merijn moet gaan proberen Koen te vervangen op het middenveld. De wedstrijd gaat gelijk op waarbij gezegd moet worden dat het niveau van Rijen vooraf hoger ingeschat werd dan wat ze lieten zien. WSC kan eenvoudig bijblijven. Sterker nog, WSC komt in de 5e minuut op voorsprong als onze rechtsback Yuri een afvallende bal op aanvalshelft opvangt en alle ruimte krijgt om op te stomen en aan te leggen. Bij Yuri vaak dodelijk en ook nu een goed laag schot die onhoudbaar de keeper passeert, 0-1. Rijen hanteert vaak de lange bal om WSC in de problemen te brengen. Met snelle buitenspelers is dat geen verkeerde keuze, alleen het rendement is erg laag omdat de uitvoering echt middelmatig is. WSC blijft vrij gemakkelijk overeind. Toch komt Rijen op gelijke hoogte en zoals zo vaak dit seizoen is een persoonlijke fout van WSC hiertoe de inleiding als Jasper de bal zomaar verspeelt en Rijen 1 op  1 naar Siem kan opstomen. Die is kansloos en moet de 1-1 accepteren. Beide teams hebben veel inzet maar een beste wedstrijd is dit niet, toch komt WSC er af en toe leuk uit en krijgen zeker op het middenveld best wel wat ruimte. Hier maakt in de 38e minuut Dylano (1e jaars B) prachtig gebruik van en, net als Yuri, vuurt hij een prachtig schot af die onhoudbaar de Rijense keeper verschalkt, 1-2. Deze stand wordt eenvoudig behouden tot de rust.

In de 2e helft blijft Rijen hard proberen WSC te ontregelen en blijft WSC zonder al te veel moeite overeind. Toch komt Rijen weer op gelijke hoogte in de 60e minuut. Een foute pass van WSC (de zoveelste) wordt opgevangen door Rijen waaruit een mooi 1-2-tje volgt dwars door het midden en WSC machteloos toekijkt hoe de 2-2 binnen geschoven wordt. Rijen krijgt er weer zin in, maar WSC weet vanaf de aftrap deze zin weer de kop in te drukken. Via Merijn en Rick wordt Bram weg gestuurd en kan alleen op de keeper af stormen. Net als zijn vader is ook Bram een koele kikker die onbewogen de bal voorbij de keeper schuift en de 2- 3 op het bord zet. Wederom een B-speler die ons op voorsprong zet. WSC krijgt nog meer kansjes waarbij die van Merijn het dichtst bij een doelpunt is maar helaas op de kruising uiteen spat. De mooiste goal volgt in de 78e minuut als de Man of the Match vandaag, Yuri, een prachtige aanval op zet en met Rick een 1-2-tje uit het boekje laat zien en de aanval afrond met de 2-4!  Voor de statistieken valt in de laatste minuut nog de 3-4, maar WSC trekt de overwinning, verdiend over de streep.

Niet verwacht en toch gekregen, 3 punten! Ze smaken er extra goed door. Mannen van de JO17-1 hartstikke bedankt. Yuri, je vader heeft een prachtig cadeau gekregen voor zijn 50-ste verjaardag en ook wij zijn er blij mee!
Nu volgt een weekje rust, tijd die het team hard nodig heeft om pijntjes, krampjes e.d. te laten verdwijnen. We hebben een goed team, maar met 7 blessures gaat ieder team het moeilijk krijgen. In ieder geval pakken ze ons deze 3 punten niet meer af.