WSC JO19-1 tegen Kozakken Boys eindigt in gelijkspel

Kozakken Boys JO19-1

4e divisie D

13 april 2019 15:00

S. Dursun

Na de eenvoudige winst op ASWH vorig week wacht deze week een tegenstander van een ander formaat, Kozakken Boys uit Werkendam. De Werkendammers staan 3e in de competitie op 4 punt voorsprong van ons, WSC (plek 4). Een topper dus in de 4e divisie.
De eerste wedstrijd in Werkendam werd een afgetekende 0-3 overwinning van onze zwart/oranje brigade. De Werkendammers zullen getergd aan de aftrap verschijnen. Alhoewel, “Werkendammers”!  Zelf jarenlang tegen Werkendammers gebasketbald, een volk dat je uit duizenden herkend! Het taaltje, de branie, eigenschappen die ik niet terug hoor in de spelers die op het veld staan. Veel import dus uit andere verenigingen buiten Werkendam. Niets mis mee, de gerenommeerde club scout fanatiek buiten Werkendam.
WSC heeft een lastige week achter de rug, belangrijke spelers hebben te weinig trainingsuren gemaakt. Reden voor Khalid om met zowel Belmin (topscorer), Souleimane (man in vorm) en Job op de bank te beginnen. Je moet maar durven!
Kozakken Boys start fel, veel druk naar voren en zoals zo vaak is de focus nog niet helemaal aanwezig bij onze mannen. Die focus stel je scherp tijdens de warming up, maar bij WSC was die vandaag (net als zo vaak) erg onbezorgd en gezellig. WSC moet vaak ver inzakken om de aanvalsgolven van Kozakken Boys tegen te houden. Het is maar goed dat het rendement van het vele balbezit bij Kozakken Boys erg laag is. WSC kan er zeker in de 1e helft weinig tegenover zetten. Ondanks de 0-0 ruststand is het zeker geen saaie wedstrijd.

In de 2e helft zijn Belmin en Job in het team gebracht. Hopelijk kan WSC nu aanvallend wat meer een vuist maken. Kozakken Boys blijft optisch het overwicht houden. De sporadische kansen worden goed door Siem gestopt en Abu heerst centraal in de defense. Toch speelt WSC slordig. Er worden meer dan eens simpele ballen simpel verspeeld. In de keren dat WSC er dan een keer goed uit komt staat altijd een uitstekende keeper van de Werkendammers in de weg. Net op het moment dat ik het besef krijg dat dit nu een typische “nul, nul” pot gaat worden valt er een goal. Siem maakt een spaarzaam foutje en stelt de tegenstander in staat de 0-1 op het bord te zetten. Nu MOET WSC wel meer komen. Met erg veel controle gaat dat niet, maar toch verschijnt WSC wat vaker rond de 16 van de tegenstander. Met nog 10 minuten op de klok wordt Belmin onreglementair gestopt op de rand van het strafschopgebied. Op een positie die normaal voor Alex of Koen is, maar Merijn geeft aan “een gaatje te zien”. Met links krult hij op schitterende wijze de bal in de linkerbovenhoek voorbij een “ik stond erbij en keek erna”-doelman van Kozakken Boys, 1-1. In de laatste 10 minuten krijgt WSC nog een enorme kans als Belmin 1 op 1 naar het doel kan opstomen. Helaas weet hij de keeper niet te passeren. Een overwinning was ook iets teveel van het goede geweest. Kozakken Boys was voetballend beter dan WSC vandaag, maar ze konden het balbezit onvoldoende omzetten naar kansen. Puur naar de kansen gekeken is een gelijk spel te rechtvaardigen tussen de nummers 3 en 4 uit deze competitie.

Als iedereen vanaf nu weer volledige inzet toont, ook op trainingsdagen, kunnen we op volle oorlogssterkte de tegenstander tegemoet treden. Dan behoren de promotiewedstrijden nog tot de mogelijkheden voor WSC JO19-1.