Khalid verlaat WSC met een mooie overwinning op Rijen!

Rijen JO19-1

4e divisie D

25 mei 2019 15:00

J.A.A.C.J. van Vijfeiken

Je hebt trainers en je hebt trainers. Trainers die een hun training voor > 50% gevuld hebben met rondootje en partijtje en zo voor het hele seizoen de training binnen een paar uurtjes hebben ingevuld. Je hebt ook trainers die 24/7 met voetbal bezig zijn! Je vraagt je af hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat daar een vrouw mee akkoord gaat. 1½ uur fluiten en 1½ uur vlaggen op een zaterdag kost mij maandelijks al een grote bos bloemen of urenlang hand-in-hand op de bank naar “Goeie tijden saaie tijden” kijken om de gemoederen bedaard te houden thuis! Khalid Boubkar hoort bij die 2e categorie.

In de > 12 jaar dat mijn zoon bij WSC in de jeugd heeft mogen voetballen zijn vele goede trainers de revue gepasseerd. Mensen als Koen van Bladel, Hans Kruissen, Amar Malaine, stuk voor stuk zeer goede en bevlogen trainers die zich voor meer dan 100% gaven voor “hun” mannen en alle op hun manier heel belangrijk zijn geweest voor de ontwikkeling van de spelers bij WSC. Spelers die soms al vanaf de F-jes bij elkaar spelen. Khalid heeft de meeste bijna 6 jaar onder zijn hoede gehad. Zelden zo’n bevlogen en gedreven trainer mee gemaakt als hem. Vandaag was zijn laatste wedstrijd op de bank bij zíjn club, zíjn jongens die hij van jongs af aan al kent. Vandaag nemen vele spelers afscheid van de “jeugd” al brengt dat bij de volwassenen meer sentiment naar boven als bij de betrokken spelers!  Na 3 nederlagen op een rij was het team erop gebrand om Khalid een passend afscheid te geven.

Tegenstander van vandaag was vv Rijen, op dat moment nog strijdend met IFC om de nacompetitie te ontlopen. Bij ons ontbraken Alex R en Abu. WSC begon furieus aan de wedstrijd. Al in de 1e minuut geeft Belmin zijn tegenstander het nakijken, zijn voorzet kan helaas door Yuri nog niet verzilverd worden. 2 Minuten later een schotkans van diezelfde Yuri die net naast gaat. Paar minuten later krijgt Rick een kans als Merijn hem met een mooi stiffie voor de goal zet, helaas weer geen doelpunt.  In de 15e minuut dan toch de eerste goal. Merijn verovert de bal op het middenveld en passeert een paar tegenstanders om vervolgens Belmin mooi vrij te spelen, die tikt beheerst de 1-0 binnen.  Snel daarna een penalty als Rick wordt gevloerd na een mooie pass van Belmin. Aan Yuri de eer om de 2-0 binnen te schieten. Hij had immers een weddenschap met vaders dat hij het aantal doelpunten tegen Rijen in de uitwedstrijd zou gaan verbeteren (waren er toen 2). In de 23e minuut de 3-0 na een goede schuiver van Rick. Diezelfde Rick stelt in de 35e minuut Sander in staat om ook op het scoringsbord te komen, 4-0. Rust, Rijen heeft helemaal niets in te brengen.

Na rust komt de 4-1 op het bord als de verdediging staat te slapen. Het duurt even voordat WSC weer op stoom raakt. Jasper wordt gewisseld voor Max en hij is koud in het veld en knalt de 5-1 binnen. In de 68e minuut weer een penalty als Belmin gevloerd wordt. Nu mag keeper Bram zijn kunsten laten zien en zijn collega van Rijen kansloos laten, 6-1. WSC wordt wat slordig en laat Rijen de 6-2 maken. Belmin maakt snel daarna de 7-2 en kan gelijk naar de kant voor een wissel. De 2e keeper van WSC, Siem, heeft zijn voetbaltenue aangetrokken en mag kijken of hij ook zijn goaltje kan mee pikken.  Dat lukt hem helaas niet, maar Alex H en Rick tillen de stand naar 9-2. Het laatste kunstje van de wedstrijd is in de laatste minuut als Rijen een penalty krijgt. Ook zij gunnen hun keeper een doelpunt, helaas werkt daar Bram niet aan mee en stopt de inzet.

Zo neemt Khalid met een mooie 9-2 overwinning afscheid van WSC en zijn mannen. Khalid super bedankt en hopelijk zien we je ooit weer terug bij onze club.