JEKA JO19-1

4e divisie D

16 maart 2019 15:00

P.M.J. van Wanrooy

Na het zwaarbevochte puntje bij Sarto volgende week staat nu JEKA Breda op het menu. JEKA staat 1 puntje boven ons, wel met 1 wedstrijd meer gespeeld. Een overwinning is belangrijk om aansluiting te houden met de bovenste plaatsen.  JEKA is een goed team, de 1e wedstrijd uit ging met maar liefst 3-0 verloren voor ons. Ook sleepte JEKA van zowel de nr 1 (Oranje Wit) én 2 (SC ’t Zand) een gelijkspel uit het vuur de afgelopen weken. Een team dat in vorm is.

Bij WSC ontbreken vandaag Koen, Rick en Appie. Nouridineen Isahak sluiten aan vanuit JO17-1. Onder, wederom, winderige omstandigheden wordt de wedstrijd om 15.00 uur afgetrapt. WSC dringt gelijk aan en in de 5e minuut krijgt Alex H al de eerste grote kans als hij alleen op de keeper afstevent. Het doelpunt blijft achterwegen. WSC blijft het betere van het voetbal hebben en het is wachten op een goal. Die valt in de 25e minuut als een mooie pass van Belmin wederom Alex H alleen op de keeper stuurt! Met een prachtig “Bergkampie” weet Alex de 1-0 binnen te stiften. JEKA zet er vooralsnog weinig tegenover en de achterhoede wordt niet echt getest het eerste half uur. Naarmate de 1e helft vordert zakt WSC een beetje in en in plaats van op jacht te gaan naar de 2-0 laat WSC de tegenstander wat meer komen. Het gaat even mis nadat Alex Roomer geblesseerd het veld verlaat en Jasper zijn vervanger wordt. Een aantal verschuivingen in de veldbezetting komen niet goed binnen en zorgen voor verwarring. Daar weet JEKA optimaal van te profiteren bij een corner in de laatste minuut van de 1e helft. Terwijl zeker 3 spelers van WSC onderling aan het overleggen zijn wie nou waar moet staan kan JEKA de corner vrij en ongehinderd voorbij Siem knallen, 1-1. Ons wekelijks kadootje aan de tegenstander wordt weer dankbaar uitgepakt en verzilverd!

Zaak om de 2e helft de concentratie weer op te pakken en voetballend het overwicht om te zetten naar doelpunten. De 1egrote kans in de 2e helft is echter voor de bezoekers. Een prachtige redding van Siem in de korte linker hoek voorkomt dat WSC op achterstand komt. Even daarna een grote kans voor WSC als op snelheid onze Alex weer voorbij zijn tegenstander komt. Zijn inzet gaat over. De 2-1 valt wel, doelpuntenmaker is Belmin. Zijn inzet gaat na een mooie aanval voorbij de keeper. JEKA kan geen echte vuist maken. Of ze last hebben van de wind of gewoon niet in de wedstrijd zitten, we weten het niet, maar ze vallen vaker terug op de lange bal. De defense van WSC heeft er niet veel moeite mee. Op het middenveld heerst vandaag Souleimane, onze kleine vent heeft continue dreiging naar voren en voert zijn verdedigende taken ook meer dan goed uit. Samen met Jasper en Max is het middenveld in handen van WSC. De 3-1 valt, Erhan komt goed mee op en even buiten de 16 kan hij aanleggen voor een schot die onhoudbaar voor de doelman in het doel verdwijnt. Zijn goede wedstrijd wordt beloont met een doelpuntje en dat gebeurd hem niet zo vaak als verdediger, TOP! Paar minuten later weer een goal als Alex H van links naar binnen kapt en bal voor de 4e keer vandaag langs de keeper van JEKA krijgt, 4-1.
Er valt nog 1 doelpunt als Alex H gevloerd in de 16 als hij weer eens alleen op de keeper af stevent. Een duw in de rug levert WSC een penalty op. Het biedt Belmin de gelegenheid om zijn 2e doelpunt van de dag te maken, 5-1.

Al met al een goede overwinning van WSC. Klein minpuntje is het wegvallen van Alex, met rugklachten. Maar zoals zo vaak staan de vervangers hun mannetje. Qua team een goede pot, toch wil ik er 3 uithalen die een puike pot gespeeld hebben, Souleimane, Max en Erhan. Soul en Max speelde voor hun op een niet aller daagse positie en deden dat voortreffelijk. Zo kunnen we op verschillende manieren schakelen als team zonder dat we er zwakker op worden. Nu zorgen dat we wat constanter gaan spelen, zonder zwakke momenten en kadootjes voor de tegenstander.