4e divisie D

16 februari 2019 15:00

D. Dietvors

Onbekend

Vorige week was WSC nog vrij. Door het terugtrekken van de JO19-1 van FC Engelen duurde onze winterstop 1 week langer. De eerste seizoenshelft begon matig. Vele blessures voorkwamen dat WSC op stoom kon komen. De laatste wedstrijden waren veelbelovend en ook de oefenwedstrijden in januari gaven reden om met vertrouwen de 2e seizoenshelft in te gaan. Slechts 5 punten scheidde ons van de bovenste plaats, in handen van Oranje-Wit uit Dordrecht. En laat dat nu de eerste tegenstander zijn. Winst brengt ons dus weer helemaal terug in de strijd voor plek 1.

Job was ziek, Erhan herstellende en Yuri nog geblesseerd aan de voet. Tim is herstellende van een knieoperatie, zijn seizoen zit er al weken op. Op een of andere manier was mijn gevoel dubbel. Erg veel vertrouwen in de capaciteiten van het team, anderzijds miste ik bij meerdere spelers het vuur in de ogen, The Eye of the Tiger, de energie en vurige wil om te winnen. Kan ook wat slaaptekort zijn geweest dat na het eerste fluitsignaal verdwenen is…..afwachten dus. Helaas, al na 5 minuten valt de 1-0 voor Oranje-Wit. Balverlies op het middenveld zet een snelle aanval in van Oranje Wit, via rechts komt een lage voorzet, verdediger van WSC is niet wakker en zijn tegenstander komt kinderlijk eenvoudig voor hem om de bal in de touwen te tikken. Oranje Wit blijft sterker, enorm gedreven en gedisciplineerd wordt als 1 blok druk gezet. WSC heeft daar moeite mee en grossiert zoals vaker met enorm veel balverlies. Je zou denken dat als je al 3 x balverlies hebt geleden omdat je er vanuit gaat dat je 3 seconden de tijd krijgt om een bal aan te nemen en over te passen, je de 4e keer wat alerter en sneller handelt. Zodra je de bal in de voet kreeg zaten er direct 2-3 oranje-hemden op je lip. Nee, het liep al direct niet lekker bij WSC. WSC moet duwen, trekken, sjouwen, om in het spel te komen. Kwaliteiten genoeg om kansen te creëren. Dus die kwamen er ook wel. In de 16e minuut levert dat ook nog een doelpunt op, Alex gaat op rechts mooi door, zijn voorzet wordt door Max knap tot doelpunt gepromoveerd, 1-1. Het spel schommelt op en neer maar vloeiend loopt het niet en Oranje Wit blijft druk zetten en is enorm snel in de omschakeling. De rust wordt gehaald met 1-1.

Tijd voor Khalid om de puntjes op de “i” te zetten. Wakker worden en gaan voetballen, doen waar we sterk in zijn. Kaatsen en de snelle buitenspelers opzoeken. Bij balverlies direct omschakelen en je defensieve taken oppakken. De harde woorden hadden indruk gemaakt op de jongens, hadden ze verdoofd………..in de 46e minuut valt de 2-1 en 2 minuten later de 3-1. De 2-1 was een pass dwars door ons verdediging, weer oliedomme dekkingsfout die genadeloos afgestraft werd. Kadootje nr 2 voor Oranje Wit. De 3-1 kwam uit een vrije trap die netjes in het 5-meter gebied werd gelegd. Maar liefst 3 spelers van Oranje-Wit konden uitmaken wie het laatste zetje zou geven, WSC-ers stonden erbij en keken erna, als verdoofd, als spelers die het allemaal wel best vonden! In 3 minuten wordt de wedstrijd weer uit handen gegeven. WSC gaat in de achtervolging, zo goed en zo kwaad als het ging. Kansen kwamen er, Alex kwam regelmatig op snelheid voorbij zijn man. In de 51e minuut zorgt Max voor de aansluitingstreffer als een zwabberschot de keeper compleet verraste en de 3-2 binnen viel. WSC drukt door en krijgt meer kansen. Tot in de 64e minuut weer een goal aan de verkeerde kant valt. Nu blijft een verdediger van WSC ruim 3 mtr achter zijn laatste linie hangen waardoor hij de buitenspel compleet opheft. Oranje Wit kan weer eenvoudig en simpel, vrij voor Bram, de 4-2 binnenschuiven. WSC blijft vechten, maar kan geen potten meer breken. In de 89e minuut kopt Rick nog knap de 4-3 binnen. Met de blessuretijd erbij nog 4 minuten te gaan. Zou het nog kunnen??? Nee, Oranje Wit sleept de overwinning binnen. De coach van Oranje Wit geeft aan erg opgelucht te zijn, want WSC staat té laag voor zijn kwaliteiten. Maar helaas horen mentaliteit en wil om te winnen ook bij kwaliteiten van een voetbalteam. Als dan meerdere spelers verzaken, op 80% spelen, dan win je dit soort wedstrijden dus niet. Jammer maar helaas!

Volgende week de kwartfinale van de beker, tegenstander Fc Dordrecht (top 2e divisie), kijken of we dan wel potten kunnen breken in Dordrecht. Dan moeten we wel uit een ander vaatje tappen!