1 - 6

4e divisie D

6 april 2019 15:00

P. (Piƫrre) de Lang

ASWH is dit seizoen het team met nog nul punten in onze competitie. Een team dat grote nederlagen heeft geleden dit seizoen en toch ook verrassend krap verliest van de topteams. Thuis werd door WSC nog ruim gewonnen (8-2), maar ook daar kwam ASWH zeker in de eerste helft als gelijkwaardig uit de bus (zelfs nog 1-2 voor gestaan).

Bij WSC deden vanwege een schorsing zowel Job, Max en Appie niet mee. Tim en Sander geblesseerd. Talha vergezelde ons vanuit de JO17. Dus met slechts 2 wissels en wisselkeeper Bram op de bank werd om 15.00 uur afgetrapt op het hoofdveld van ASWH.
Of het aan de emotionele speech lag van Khalid, die vooraf de wedstrijd het team mede deelde waarschijnlijk aan zijn laatste seizoen bij WSC bezig te zijn, of nietmaar WSC startte ontzettend scherp.
In de 2e minuut al een grote kans voor WSC als Belmin de bal hard over het doel schiet. Nog in diezelfde minuut valt toch al de 0-1 voor WSC. En hoe! Merijn geeft net over de middenlijn een prachtige lange pass op Koen die de 16 in snelt, met de borst verlegt hij de bal schitterend op de meegelopen Rick, hij mag fraai afronden en de 0-1 op het bord zetten. ASHW is even de weg kwijt en WSC zet gelijk druk. Binnen de minuut na de goal valt al de 0-2 als Alex een strakke voorzet geeft, de inzet van Belmin wordt nog gestopt, maar de afvallende bal in het doelgebied wordt door Rick met een mooie halve omhaal snoeihard in het dak van het doel getrapt, 0-2. Nou, dat is een mooi begin van deze wedstrijd. WSC tikt ASWH even helemaal van het veld, zeker de tegenstander van Belmin wordt helemaal gek van de ene na de andere vernederende passeerbewegingdie hem ten deel valt. De kansen rijgen zich aaneen. Alex ziet een vlammend schot op de paal uiteen spatten en ook Rick verzuimd om nog in de 1e 10 minuten een hattrick op het bord te zetten. ASWH zet daar 1 kans tegenover, wel een grote als Siem omspeelt wordt. Echter is de spits te eenkennig en helpt de kans om zeep. In de 15e minuut een penalty als Belmin een pass geeft op Alex die daarop de keeper omspeelt en wordt gevloerd. Volgens de meeste, ook de WSC-supporters, een te makkelijk gegeven penalty. Zo sportief als WSC is wordt dit cadeau netjes in de “verpakking” gelaten als de keeper de inzet van Belmin mooi tot corner tikt. De 0-3 valt net binnen het half uur als Belmin een mooi 1-2-tje maakt met Koen en vervolgens zelf afrond in de verre hoek. Dan gaat het weer even snel en kan Rick 3 minuten later toch nog zijn echte hattrick voltooien als hij de 0-4 in schiet. WSC voetbalt echt mooi, laat de bal goed rondgaan en is continue in beweging. Na een aanval over meerdere schijven waar ze in Barcelona jaloers op zijn valt voor de rust nog de 0-5 als Belmin zijn 2e in het doel mag krullen.

Dan sta je met rust met 0-5 voor en dan moet je nog 45 minuten voetballen. Spelers met pijntjes worden gewisseld waardoor na rust een aantal spelers op een vreemde positie komen te spelen (Merijn o.a. op de linksback). ASWH wil er nog het beste van maken, en dat siert dit team. Er wordt wel flink gemopperd op elkaar maar men blijft voetballen en dat resulteert al in de 1e 5 minuten tot een 2-tal grote kansen voor ASWH. WSC zet hier een grote kans voor Rick tegenover, maar de scherpte is iets weg. Als in de 60e minuut Erhan geblesseerd uitvalt is de laatste wissel verbruikt bij WSC, snel wordt Bram gesommeerd zijn keepersbroek te wisselen voor een voetbalbroekje. Nodig, als niet lang daarna Alex met een hamstringblessure het veld moet verlaten en WSC zijn reservedoelman van die dag moet inzetten als veldspeler. Binnen de minuut zet Belmin Bram een niet te missen bal voor. Maar ja, een doelman moet ballen UIT het doel houden en niet erin. Het lukte dan ook niet om de vrije bal van 1½ mtr in het lege doel te krijgen. Maar de tegenstander weet dat er een gevaarlijke speler voorin staat, want Bram blijft met een aantal acties gevaarlijk. In 77e minuut laat Talha zich gelden, een mooi schot wordt net tot corner getikt. De kort genomen corner komt bij Koen en hij krult bekeken de bal in de verre hoek waar de bal via de binnenkant paal voor de 0-6 zorgt. 3 Minuten voor het einde zorgt ASHW voor de eindstand zal zij een eretreffer op het bord zetten, 1-6

Al met al een eenvoudige overwinning van WSC. Helaas ziet de blessure van Alex er niet best uit, zeker met de aankomende tegenstander (Kozakken Boys) zal hij erg gemist gaan worden. Gelukkig zijn dan Job, Max en waarschijnlijk Appie weer beschikbaar en kan de strijd om de 3e plaats en nacompetitieplek aangegaan worden. Laten we Khalid een afscheid geven die hij verdiend! COME ON, BOY’s