WSC JO19-1 wint zware wedstrijd in Oosterhout

TSC JO19-1

0 - 3

4e divisie D

3 november 2018 15:00

Het seizoen is nu 5 wedstrijden onderweg. 5 Wedstrijden waarvan er maar liefst 3 verloren werden. Dat is wel tegen de huidige nummers 1 (Oranje Wit) 2 (’t Zand) en 3 (Nivo Sparta) waarbij gezegd mag worden dat WSC zowel tegen Oranje Wit als vorige week tegen Nivo Sparta het betere van het spel had. 2 Wedstrijden gewonnen waarvan er 1 vervallen is omdat Fc Engelen uit de competitie gestapt is. Netto dus 4 wedstrijden gespeeld met  3 punten.
Tel daar ook nog eens bij op dat bijna het halve team tot vorige week geblesseerd op de bank zat en je begrijpt dat de seizoenstart allesbehalve vlekkeloos is verlopen. Vorige week tegen Nivo waren de eerste tekenen van herstel zichtbaar.

Vandaag tegen TSC uit Oosterhout, nog 3 spelers op de blessurebank (Koen, Merijn en Siem). De wedstrijd start een kwartiertje later op een heerlijke grasveld in Oosterhout. Zoals bijna iedere wedstrijd start WSC erg matig, Khalid waarschuwde het team in de kleedkamer al op het feit dat TSC vroeg en fel druk zet. Je zou zeggen dat een gewaarschuwd man voor 2 telt, helaas gaat dat bij WSC niet op. De eerste 10 minuten wordt WSC op alle fronten afgetroefd. 4 Hele grote kansen worden niet verzilverd door TSC, gebrek aan scherpte en goed keeperswerk van Bram.
In de 12e minuut een overtreding van WSC op het middenveld wordt niet gefloten, de aanval gaat door en Belmin wordt in het hoekje van de 16 gevloerd, penalty. Tim gaat achter de bal staan, zijn inzet wordt knap gestopt door de doelman van TSC. De scheidsrechter beoordeelt echter dat de keeper te vroeg naar voren stapte en Tim krijgt een herkansing. Ook die wordt knap gestopt door de penalty-killer uit Oosterhout. Eerlijk is eerlijk, het zou ook niet verdiend zijn.
Al in de 20e minuut moet Khalid ingrijpen en brengt Job in om meer snelheid en aanvallende impulsen van achteruit te krijgen. Vanaf dat moment gaat het beter draaien. Zal ook te maken hebben met het feit dat TSC wat vermoeid aan het raken is. Zowel WSC als TSC krijgen in het restant van de 1ehelft nog wat kleine kansen.

In de 2e helft start WSC wat scherper. Dit leidt al wel tot een snelle gele kaart van Alex Roomer, maar de toon is in ieder geval gezet, WSC is klaar voor de strijd! De eerste grote kans is voor TSC, Bram is vandaag echter een heerser in zijn doelgebied. Zelfs de lat staat aan zijn kant om het doel schoon te houden. In de 55e minuut een mooie aanval van WSC, een voorzet van Max wordt door Alex met de borst teruggelegd op de inkomende Sander, hij volleyt de bal mooi langs de keeper van TSC, 0-1.
De wedstrijd kantelt helemaal als in de 56e minuut de moegestreden Tim vervangen wordt door Souleimane. Hij gaat op het middenveld spelen en zorgt direct voor frisse impulsen. Impulsen waar TSC moeite mee heeft om die te stoppen. Het spel wordt onbezonnener en harder. In de 59eminuut leidt dat al tot een gele kaart voor TSC en in de 65eminuut wordt Souleimane lomp hard tegen de grond gewerkt. De angst om na 3 maanden blessureleed hem alweer te moeten verliezen zorgt voor een opstootje op het veld. Resultaat een rode kaart voor de aanslagpleger van TSC en een gele kaart voor Abu. TSC geeft zich niet gewonnen en kan zelfs met 10 man nog voor genoeg dreiging zorgen. WSC plaatst in de 70eminuut een messcherpe counter, via een pass op de snelle Job op rechts komt zijn voorzet bij Alex terecht die de 0-2 binnen schiet. 2 Minuten later, wederom een messcherpe counter, geeft Sander de bal voor, Alex stopt deze op de borst en poeiert hard de 0-3 binnen. De wedstrijd is gespeeld. TSC probeert het nog wel maar een van de uitblinkers van vandaag, Alex Roomer,  heerst met zijn kompanen achterin.

Een verdiende overwinning, zeker op basis van de 2e helft, op een goede tegenstander. Hier gaan nog vele teams punten verliezen. WSC zet de lijn van vorige week goed door. Met de mogelijke terugkeer volgende week van Koen en Merijn zijn bijna alle facetten weer aanwezig om op jacht te gaan naar de bovenste posities.