WSC JO19-1 laat onnodig de 3 punten aan Oranje-Wit

4e divisie D

29 september 2018 15:30

P. de Lang

Af en toe vraag je je wel eens af waarom je al die moeite doet om wekelijks een verslag te schrijven van hetgeen je hebt mogen aanschouwen op de zaterdagmiddag. Respons is er alleen als het bestuur of ouders weer een kritische noot hebben gevonden die in hun ogen weer kwetsend zijn voor hun kind of de club. Vaak heb ik gedacht “kap er lekker mee”, levert alleen maar negatieve energie op. Na 50 uur “gezeik en stress” op de zaak zit je daar in het weekend ook niet op te wachten bij je hobby. Maar ja, het helpt je ook om van je eigen frustratie af te komen. Een uitlaatklep om weer fris het weekend af te sluiten of om een positief gevoel vast te leggen zodat je er langer van kan genieten. M.a.w. het verslag maak ik voor me zelf!

Met dat in het achterhoofd start ik dit verslag over de wedstrijd tegen Oranje-Wit JO19-1, na hun 14(!)-1 overwinning op ASWH, de koploper in onze competitie. Oranje-Wit heeft al jaren een heel goed, sterk en leuk team. Nooit geen ellende, wedstrijden op het scherpst van de snede zonder uit de hand te lopen. WSC is vandaag weer verre van compleet. Bram, Souleimane en Tim zijn nog geblesseerd. Stijn blijkt plots definitief naar senioren 1 overgeschreven te zijn. Hierdoor moeten Alex H., Alex R. en Abu net herstellend van blessures vol aan de bak. De wedstrijd staat onder leiding van een jonge scheidsrechter die daags van te voren aan onze wedstrijd is gekoppeld, stadgenoot van onze tegenstander.

Net als andere wedstrijden start WSC NIET scherp. Dit resulteert al in de 7e minuut in een doelpunt voor Oranje-Wit als Siem gruwelijk in de fout gaat en de bal zo in de voeten van de tegenstander schuift, 0-1. WSC voetbalt rommelig maar is voetballend de bovenliggende partij. De grootste kans voor WSC is in de 20e minuut als Koen de bal geheel vrij voor het doel hoog over schiet. Paar minuten later is Merijn dicht bij de 1-1 als zijn kopbal net aan de verkeerde kant van de kruising gaat. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd. Op de vraag of vorige week Oranje-Wit zo sterk of ASWH zo zwak was is voor ons beantwoord. Dit wordt bevestigd door de 9-0 nederlaag van ASWH dit weekend! In de 44e minuut is WSC weer in de aanval, met een ferme duw in de rug wordt Erhan, ver op aanvalshelft, van de bal gezet. Zoals vaker deze helft wordt dit niet gezien door de scheidsrechter, de bal wordt snel verlegd naar de snelle voorhoede van Oranje-Wit. Een counter uit het boekje wordt omgezet naar een 0-2 voorsprong. Net voor rust komt WSC bijna op 1-2 als een afvallende bal bij een corner door Alex H. vol op de slof genomen wordt. Zijn schot spat echter op de lat uiteen.

De 2e helft start niet goed voor WSC. Koen heeft in de eerste helft een aantal flinke aanslagen overleeft, maar de laatste heeft zijn knie geen goed gedaan. Geblesseerd moet hij het veld verlaten. WSC verhoogt het tempo op zoek naar de aansluitingstreffer. In de 10e minuut valt deze bijna als na een mooi 1-2-tje met Sander Belmin de bal net naast mikt. WSC blijft beter zonder echt top te spelen, maar de inzet is prima. In de 20e minuut krijgt Rick op de achterlijn de bal, hij gaat voor eigen succes en stuit op de keeper. Hier had meer in gezeten. In de 25e minuut start Max een solo in de 16 maar ook hij strand op de uitstekende keeper uit Dordrecht. Paar minuten later krijgt wederom Rick een uitstekende mogelijkheid om te scoren, hij krijgt echter zijn voet niet goed tegen de bal aan. WSC is in die periode echt beter, Oranje-Wit krijgt nauwelijks kansen en moet vol aan de bak om WSC af te stoppen. Vaak worden slidings te laat ingezet waardoor er overtredingen zijn die de vaart uit de wedstrijd haalt. Enkele slidings en duwpartijen zijn rijp voor een kaart. Een kaart volgt, als bij een corner Merijn een duw van achteren krijgt op het moment dat hij wil koppen, rolt de “dader” over hem heen. Penalty! Helaas, zo wordt dat door de scheids uit Dordrecht NIET beoordeeld. Dat is pech, maar vervolgens krijgt Merijn een gele kaart omdat hij hier commentaar op heeft en last van zijn hoofd heeft nadat 80 kg erover heen gerold is.

Vervolgens wordt alles wat zwart/oranje (of blauw van de grensrechter) is volledig genegeerd door de scheids. Of ze nou 10 cm of 1½ mtr buitenspel stonden, uitballen, alles was voor Oranje-Wit. Dan wordt scoren erg moeilijk. Omdat WSC 1 op 1 gaat spelen achterin krijgt Oranje-Wit nog een aantal grote kansen in de eindfase, maar ja, als buitenspel niet gefloten wordt is dat niet zo verwonderlijk. Feit is dat WSC verliest. Weer zijn individuele fouten bepalend in de uitslag. Hoopgevend is het feit dat een team dat zoveel spelers mist tegen een top-5 team (dat Oranje Zwart zeker is) de bovenliggende partij is. Nu levert het nul punten op, maar die gaan zeker nog wel onze kant op komen.