WSC JO19-1 moet meerdere erkennen in SC ’t Zand

3 - 2

4e divisie D

18 mei 2019 14:30

B.H.J.M. (Robert) van Kalmthout

Nog 2 wedstrijden en het seizoen zit erop. Een seizoen waar vooraf hoge verwachtingen waren. Door allerlei oorzaken gaan die verwachtingen niet gehaald worden.

Tegenstander vandaag de nummer 2, SC ’t Zand. Eerder dit seizoen een geflatteerde 4-0 nederlaag voor ons. Is WSC in staat om revanche te nemen vandaagEr is de afgelopen week weer het e.e.a. gebeurd. Soul laat zijn team in de steek en heeft zijn kop gek laten praten door enkele ex-clubleden. Ook bij SC ’t Zand speelt het een en ander, zij gaan veel jeugdleden verliezen aan het luchtkasteel White Boys uit Waspik. Die gaten lijken opgevuld te moeten worden met jeugd van o.a. WSC.

Het zorgt allemaal voor veel onrust binnen het team en dat is niet goed. Jasper, onze aanvoerder, probeert de groep met harde en rake woorden wat besef bij te brengen wat we laten liggen met z’n allen. Het lijkt goed uit te pakken, er wordt gewerkt en in de 13e minuut leidt dat tot een voorsprong voor WSC als Alex R. aan een prachtige rush begint, hij eindigt met een mooi 1-2-tje met Alex H en rond mooi af, 0-1. Lang kan WSC er niet van genieten, de snelle voorhoede van SC ’t Zand kaatst simpel de achterhoede uit elkaar en kan eenvoudig de 1-1 binnen tikken. WSC herstelt zich en 5 minuten later wordt Belmin ca 2 mtr buiten de 16 gevloerd. Merijn staat achter de bal en weet, net als tegen Kozakken Boys, de bal prachtig met links voorbij de muur en in de linker bovenhoek te krullen, 1-2. Nu weet WSC de voorsprong iets langer vast te houden, maar ook nu valt de gelijkmaker. In de 27e minuut kan ’t Zand weer op een eenvoudige wijze de bal van dichtbij in het doel schuiven, 2-2. ’t Zand krijgt nog een goede kans op een doelpunt, maar de paal staat gelukkig in de weg. Met 2-2 wordt de rust gehaald. Een resultaat dat perspectief biedt voor de 2e helft

Het is echter ’t Zand dat scherper uit de kleedkamer komt en WSC op eigen helft vast zet. Echt grote kansen levert dit niet op, maar aan voetballen komt WSC niet echt meer toe. In de 68e minuut valt de 3-2 voor ’t Zand als een mooie aanval, na een subtiel overstapje, goed afgerond wordt. WSC gaat daarna wat meer naar voren spelen. Job komt regelmatig gevaarlijk door en lijkt de longen van een paard te hebben. Longen die andere niet hebben binnen het team. Gebrek aan trainingsarbeid en slaap gaat bij sommige parten spelen. ’t Zand is conditioneel en fysiek beter voorbereid dan wij en kan de wedstrijd zonder grote problemen ten einde brengen.

Al met al geen slechte pot van WSC. Dat biedt hoop voor de laatste wedstrijd van dit seizoen, thuis tegen Rijen. Hopelijk kan WSC het seizoen op een waardige wijze afsluiten