WSC JO19-1 vergeet zichzelf te belonen en verliest met 0-1

4e divisie D

27 oktober 2018 15:20

D. Boomaars

Onbekend

Afgelopen zaterdag speelde JO19-1 de 4de competitiewedstrijd van dit seizoen tegen Nivo Sparta. Na de 0-4 nederlaag tegen ’t Zand JO19-1 van 3 weken geleden had de selectie als geheel besloten om een nieuw pad in te slaan. De mentaliteit van de spelers moest beter en deze omslag was al langzaam duidelijk geworden in de voorgaande weken. 2 weken geleden werd er nog gewonnen van Rijen met 3-4 en vorige week bekerde WSC door na een 1-3 overwinning op Jong Brabant. Vandaag was het de beurt om de eerste thuisoverwinning van dit seizoen te behalen. De blessurelijst was gekrompen tot maar 3 spelers: Siem brak helaas deze week zijn hand, Koen had nog last van zijn hamstring en Merijn speelde uit voorzorg niet mee. Abu, Souleiman, Tim en Alex H. waren wel weer terug van hun blessure, en als extra toetje is Job vandaag wel bij waardoor de trainers eindelijk weer wat opties hadden.

De wedstrijd begon echter niet heel veelbelovend voor WSC. Het voetbal was nog niet heel denderend en de spelers hadden nog wat moeite om elkaar te vinden op het middenveld. Ook de vroege blessure van Sander zorgde ervoor dat het de eerste 20 minuten niet liep zoals het zou moeten. Nadat de langverwachte rentree van Souleiman na 25 minuten begon het echter weer wat beter te gaan. WSC combineerde al wat beter en de kansen kwamen ook voorzichtig. Vlak voor rust scoorde Alex Roomer nog uit een corner, maar deze werd afgekeurd wegens een handsbal van Rick in de actie ervoor. Dit was ook de enige echte grote kans van de eerste helft, maar het beloofde wat voor de tweede helft.

Na rust begon WSC meer en meer druk te zetten en dit leidde tot een aantal gevaarlijke kansen. Belmin schoot van dichtbij over en daarna nog een bal op de keeper. Tim probeerde het een paar keer van afstand, maar ook dat hielp niet. Achterin stonden Abu en Alex als vanouds te verdedigen en het leek erop dat WSC na een lange tijd weer de nul zou houden. Ondanks al deze kansen en het goede verdedigen was het Nivo Sparta dat op voorsprong kwam. Abu moest randje zestien een overtreding maken na een snelle counter van Nivo Sparta. De vrije trap werd laag en hard voorgegeven, waarna de bal werd binnengeschoten: 0-1. Na de goal herpakte WSC zich weer en deed er alles aan om de aansluitingstreffer te maken. Het spel werd alleen maar gespeeld op de helft van Nivo Sparta, maar constant was de laatste pass slordig. WSC zette alles op alles om een doelpunt te maken en gaf daarom achterin veel ruimte, wat leidde tot een paar gevaarlijke uitbraken van Nivo Sparta. WSC wist deze aanvallen echter goed af te slaan, grotendeels door enkele cruciale onderscheppingen van Jasper. Tot aan het laatste fluitsignaal bleef het spannend en drong WSC aan,  maar een doelpunt viel er niet meer. De wedstrijd eindigde in een 0-1 overwinning voor Nivo Sparta.

Ondanks de nederlaag kan er toch positief teruggekeken worden op de wedstrijd. De geblesseerde jongens speelden na een lange tijd weer mee, het spel begint beter te worden en er worden genoeg kansen gecreëerd. Het enige wat er nog aan ontbreekt is de scherpte voorin bij de eindpass en het afmaken. Het enige wat WSC JO19-1 kan doen is nog harder trainen en er voor zorgen dat de stijgende lijn voortgezet wordt. De resultaten zullen dan vanzelf komen.