83'

4e divisie D

1 december 2018 15:00

A.L.J. de Bonth

ASWH en WSC, vorig seizoen een niet al te goede combinatie. ASWH, ternauwernood in de 4e divisie gebleven vorig seizoen en nu troosteloos onderaan met nul punten. 8 Wedstrijden verloren en 54 tegendoelpunten! Op papier een makkie! Maar de resultaten van de laatste weken van ASWH zijn minder “slecht” dan de eerste wedstrijden (14-0 verlies o.a.). Tel daarbij op dat WSC het altijd lastig heeft tegen teams waarin wij het spel moeten maken.

Tim heeft deze week te horen gekregen dat er toch meer schade in zijn knie is dan waar op gehoopt was. Door hem kunnen we helaas een streep zetten dit seizoen. Wij wensen hem heel veel sterkte en kracht in zijn herstel! Max, Abu en Siem zijn ook nog niet voldoende hersteld. Job sluit vanuit de JO19-2 aan.

De wedstrijd start goed voor WSC. Al in de 5e minuut zet een pass van Belmin in de diepte Alex vrij voor de keeper met de 1-0 als gevolg. Bijna is het 2-0 als 2 minuten later Belmin alleen voor de keeper verschijnt, zijn inzet wordt echter gestopt. De eerste aanval van ASWH in de 14e minuut levert gelijk een doelpunt op, een diepe bal wordt door hun snelle, boomlange, spit opgepakt en hij verschalkt Bram, 1-1. Kan gebeuren, maar als 10 minuten later Bram de bal zo in de voeten van tegenstander speelt staat het plots 1-2 op het bord. WSC schrikt en gaat hierdoor gespannener spelen, ASWH daarentegen krijgt zelfvertrouwen en kan achteruit leunen en vanuit een strakke defense gokken op de counter via hun snelle voorhoede. ASWH krijgt een aantal grote kansen om zelfs de 1-3 op het bord te zetten. Bram en een dosis geluk (ofpech vanuit ASWH oogpunt) voorkomen dit. Bij WSC lukt het voetballen tot aan de 16 nog redelijk alleen de laatste pass is vaak onnauwkeurig. Tot in de 39e minuut Alex de bal oppakt en met en vlammend schot in de verre hoek de 2-2 op het bord zet. Het vuurtje laait weer op bij WSC en een minuut later kan Alex bijna de 3-2 maken na een mooie steekpass van Sander. De 3-2 valt dan toch nog voor de rust, een 1-2-tje tussen Soul en Rick stelt die laatste in staat om de 3-2 te maken.

De 2e helft start met de frisse mensen Job en Alex Roomer en WSC neemt gelijk het heft in handen. In de 48e minuut leidt dat al bijna tot de 4-2 als een 1-2-tje met Soul Belmin vrij voor de doelman zet die helaas de inzet stopt. Paar minuten later wordt een afstandsschot van Job nog net tot corner getikt. ASWH gooit nog niet de handdoek in de ring en in de 58e minuut een levensgrote kans die door hun net voorlangs geschoten wordt. Nee, deze wedstrijd is nog niet gespeeld. In 61e minuut neemt Belmin de bal mooi mee de 16 in. Daar wordt hij onreglementair gestopt. De penalty wordt door hem zelf verzilverd, 4-2. Dan gaat het even snel, 3 minuten later een bekeken schot van Belmin zorgt voor de 5-2. Gelijk vanaf de aftrap volgt de mooiste goal. ASWH staat te slapen alsAlex de aftrap van hun afpakt en aan een prachtige solo over het halve veld begint. Na het bijna het hele elftal van ASWH gepasseerd te hebben rond hij prachtig af met een poeier in de touwen, 6-2. 3 Minuten later een pass van Koen op Belmin, zijn 3e en voor WSC de 7-2. Als in de 80e minuut ASWH nog met 10 man komt te staan na een 2e gele kaart is het helemaal gedaan met de tegenstander uit Hendrik Ido. De eindstand komt in de 82e minuut op het bord als Belmin, na een voorzet van Alex, zijn 4e van de dag maakt en de 8-2 op het bord zet.

Na een moeilijke, matige, eerste helft zet WSC in de 2e helft alles recht. Toch nog een compliment aan ASWH dat in deze moeilijke periode voor hun toch blijft voetballen en niet verzandt in gefrustreerd spel à la Fc Engelen. Hopelijk houdt dit team het vol dit seizoen.