WSC JO15-2 sluit de conpetitie af met winst.

WSC JO15-2

2e klasse 4

8 december 2018 11:30

OJC Rosmalen JO15-4 – WSC JO15-2.

Zaterdag 08-12-2018: de laatste wedstrijd van deze competitie staat op de planning. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om nog kans te kunnen maken op een 6e plek in de competitie. Om een uurtje of tien vertrekken we naar onze tegenstander: JO15-4 van OJC Rosmalen.

Om half 12 mag WSC JO15-2 de aftrap nemen. We spelen de eerste helft tegen de harde wind in. We hebben de jongens mee gegeven dat hoge ballen weinig tot geen nut zullen hebben. OJC Rosmalen weet een aantal gevaarlijke kansen te creëren. Gelukkig staat Adin hen in de weg om tot scoren te komen. WSC creëert in de eerste helft weinig kansen. Het blijkt lastig om de bal in de ploeg te houden. Toch worden we af en toe gevaarlijk vanuit een counter. Zo krijg Sam de bal en speelt een tegenstander goed uit. Op snelheid sprint hij naar het doel en schiet, maar helaas op de keeper. De keeper laat de bal vervolgens los en de goed gelopen Pepijn heeft de bal voor het intikken 0-1!! Vervolgens krijgen we nog een aantal kansen die jammer genoeg niet benut worden. Het lijkt erop dat we met een 1-0 stand de rust in gaan maar dan komt OJC Rosmalen met een hoge bal die door Thomas verkeerd wordtingeschat. Door de wind vliegt de bal over Thomas heen. De spits van OJC komt op Adin af en werkt koelbloedig af: 1-1. Het rustsignaal klinkt.

In de rust worden nog een aantal dingen besproken en wissels doorgevoerd. Zo komen Ehab, Jip en Enzo van het veld en daarvoor komen Mark, Jim en Jens in de plaats.

OJC Rosmalen trapt de tweede helft af en al snel weet WSC de bal te onderscheppen. Het voetbal van WSC wordt beter dan in de eerste helft. Ook hebben we nu de wind mee. OJC Rosmalen komt bijna niet van de eigen helft af, waardoor onze jongens elkaar ook beter weten te vinden. Zo krijgen we in de tweede helft zat kansen. Ewan onderschept een bal en sprint op de goal af. De verdediger van OJC weet hem nog af te stoppen maar moet wel een hoekschop weggeven. Door de wind kan de bal wel eens rare dingen doen. Piotr neemt de hoekschop, de bal wordt door de wind meegevoerd en vliegt zo in de verre hoek van de goal: 1-2! Het lijkt erop dat de jongens van WSC dit voetbal vast blijft houden, het spel wordt alleen maar beter. Maar dan wordt een pass van Mark op onze centrale verdediger onderschept door een aanvaller van OJC, die vervolgens alleen op Adin af komt stormen: 2-2. Na de gelijkmaker schiet Adin de bal uit, deze wordt door de wind meegenomen tot over de helft van de tegenstander. Sam rent erachteraan en weet er een hoekschop uit te halen, wat resulteert in de 3-2! Dan komt WSC er nog een keer goed uit door mooi combinatievoetbal. Dan krijgt WSC een vrije trapeen paar meter buiten het strafschopgebied.Pepijn legt de bal neer, schiet en scoort! 2-4! WSC JO15-2 wint de laatste wedstrijd voor de winterstop en pakt zo de derde winst op rij. Klasse jongens, houd dit vast! Wie weet wat we in de tweede helft van de competitie kunnen bereiken. Bedankt voor de support en graag tot na de winterstop.