MO15-1 bovenaan na Jantje tegen koploper OJC

1e klasse 3

27 oktober 2018 10:00

B. Smits

Onbekend

De meiden van MO15-1 zijn na een klinkende overwinning van 3-0 de trotse koploper in de 1e klasse. Met 4 overwinningen en 1 gelijkspel zijn ze de tegenstander van vandaag voorbijgegaan op de ranglijst.

OJC Rosmalen heeft een hele uitgebreide meidenafdeling en vorig jaar werd er bijvoorbeeld nog met 12- 0 verloren.

In de eerste helft was het voornamelijk tegenhouden voor WSC en keepster Kiyana was een paar keer ontzettend belangrijk. Voornamelijk dankzij haar gingen de meiden met een zwaarbevochten 0-0 rusten.

Na de rust was er een iets ander spelbeeld te zien. OJC was veel minder gevaarlijk en na een minuut of 40 spelen was een fout van de keeper en goed doorjagen van Romy goed voor de 1-0. WSC wist er nog een paar keer uit te komen met een aantal gevaarlijke counters. Na 55 minuten werd een tweede foutje van de OJC keeper afgestraft door een goed oplettende Meike. De 2-0 gaf de meiden gelukkig wat rust en het leek erop dat coach Sandra haar eerste overwinning ging boeken op OJC. Toen in de 65e minuut ook nog zelfs de 3-0 viel door Fleur, was de wedstrijd gespeeld en waren de 3 punten binnen.

Deze overwinning is echt een overwinning van het collectief. Achterin gaven Puck, Marit, Dunya, Minou en Merel weinig weg tegen een goede ploeg. Op het middenveld waren Effy, Bente en Romy met hun energie en kwaliteiten een hulp voor de verdediging en een goede schakel voor de aanvalsters Meike, Fleur, Lieke en Yassmine. Uitblinkster Kiyana heeft er met een aantal zeer goede reddingen voor gezorgd dat OJC niet heeft kunnen scoren. Als de meiden voor elkaar willen werken en elkaar helpen zijn ze tot mooie dingen in staat met op het moment als resultaat een eerste plek in deze lastige klasse.

Omdat het Super Saturday was, zijn de meiden na afloop getrakteerd op een frietje van Rob.