WSC meiden van MO15-1 spelen een geweldige pot!

0 - 1

WSC MO15-1

1e klasse 3

6 oktober 2018 13:00

Op het warme kunstgras hoofdveld van DSC uit Kerkdriel hebben de meiden van MO15-1 vandaag een hele goede wedstrijd gespeeld.

Uiteindelijk werd er met 0-1 gewonnen en kunnen ze zichzelf eigenlijk alleen kwalijk nemen niet meer te hebben gescoord deze middag.

Zeker de eerste helft werden de Kerkdrielsen soms van het kastje naar de muur gestuurd. Met goed combinatievoetbal op de helft van de tegenstander werd kans op kans gecreëerd.

In de 10e minuut was er een schitterende aanval die van achteruit werd gestart en over 5 schijven uiteindelijk door de goede keepster van DSC werd gestopt.

Na 16 minuten spelen was het dan eindelijk wel raak. Uit een afgeslagen corner viel de bal voor de voeten van Effy, die de bal hard met een dropkick binnenschoot.

Het spel bleef goed tot aan de rust en steeds vaker wordt door de meiden de voetballende oplossing gezocht, wat het leuk maakt om naar te kijken.

DSC was maar één keer gevaarlijk voor de rust toen een laag schot door de uitstekend keepende Dunya klem werd gepakt.

Zeker het goede meevoetballen van onze gelegenheidskeepster zorgde voor rust achterin.

Verdedigend heeft WSC weinig tot niets weggegeven en hebben afwisselend aanvoerdster Puck, Marit, Kimberley, Kiyana, Yasmin en Merel allemaal een dikke voldoende gescoord.

Helaas moest Kimberley 5 minuten voor tijd het veld verlaten omdat ze last had van een recente bovenbeen blessure.

Op het middenveld waren Effy, Minou en Bente veel te sterk voor het middenveld van DSC. Door hen kregen we keer op keer de kans om op de helft van DSC te blijven en de druk op hen te houden.

Voorin was vandaag Romy heel erg goed en zij kon met goede acties een aantal kansen voorbereiden. Lieke en Meike hebben vandaag naast goed spel ook laten zien te kunnen en willen werken voor de ploeg.

Dit harde werken was vooral te zien aan het rode hoofd van Lieke. Zelfs Meike had een rood hoofd maar de witte vlekken gaven eens temeer aan dat ook zij keihard had gewerkt vandaag.

Onze Fleur was de enige die in iets mindere doen was, maar dit was ook wel voornamelijk te danken aan het laat naar bed gaan na het werken op het oktoberfest in Waalwijk.

Als de meiden deze inzet wekelijks op de mat kunnen leggen en bovendien durven de voetballende oplossing te zoeken, zoals vaak vandaag, zijn ze tot veel in staat.

Voorlopig staan ze met 7 punten uit 3 wedstrijden bovenaan in de eerste klasse wat uiteraard een uitstekende prestatie is.

Wat tenslotte zeker het vermelden waard is, is dat DSC een uiterst sportieve tegenstander was en het mede hierdoor een leuke wedstrijd bleef.