T. v.d. Loop

Onbekend

'Vrij vertaald: Man man man wat een hondenweer, en helaas weer geen feestje'

Ok Ok... toegegeven, uw verslaggever preekt uiteraard elke week een beetje voor eigen parochie.
De verslagen lijken wat eentonig met elke week hetzelfde "liedje".Meiden hadden kunnen winnen, meiden vergeten zichzelf te belonen, complimenten van de tegenstander en meer van dat soort optimisme. Toch wordt elk verlag met een zo neutraal mogelijke pet op geschreven.
Mocht u daaraan twijfelen, dan is het raadzaam om toch zelf eens een wedstrijd van onze toppers te komen bekijken en daarmee de geloofwaardigheid van deze sportjournalist te toetsen. Ik denk dat u het niet anders dan eens kunt zijn met zijn bevindingen.
Ook deze week laten onze meiden namelijk weer een fraai stukje voetbal zien, ook deze week valt het dubbeltje weer net de verkeerde kant op, ook deze week vergeten de meiden doelpunten te maken en ja.. ook deze week weer dikke complimenten van de tegenstander (die ook hardop stelde dat de thuisploeg vandaag drie punten had moeten halen ipv 1) Het is the story van deze competitie voor Mo13-1.

Met de onophoudende regenval die gistermiddag werd ingezet begon een aantal meiden al een beetje nerveus te worden. Links en rechts werden al wat afgelastingen bekend in verband met modderige velden,  maar onze kanjers wilden ondanks de regen gewoon voetballen!. Gelukkig beschikt WSC over twee fantastisch mooie kunstgrasvelden en kon de wedstrijd vandaag zonder problemen doorgaan. Ondertussen bleef het ook tijdens de wedstrijd gewoon doorregenen, maar dat deerde de dames niet. Voor de supporters was het vandaag wel koud en nat en  minder comfortabel op veld 2, zonder het dak van een tribune.

WSC begon wederom sterk aan de wedstrijd. In de beginfase werd voornamelijk op de helft van de tegenstander gevoetbald. En gevoetbald werd er! Ondanks de sterke fysiek van de jongens, was het toch WSC met het overwicht. Ze wisten elkaar vlekkeloos te vinden en hielden de druk er lekker op. Na een minuut of 12 werd het harde werken beloond met een doelpunt. 1-0!
Nu moest WSC doordrukken om de voorsprong uit te breiden. Een voorsprong van 1 puntje is in deze fase van de wedstrijd niet voldoende. We weten uit eerdere wedstrijden dat het haast niet te doen is om de deur 60 minuten op slot te houden voor de doorgaans snellere jongens. En dat lukte ook vandaag niet. In de 25e minuut kon Sleeuwijk in een vlaagje van onoplettendheid aan onze kant uitbreken en scoren. 1-1 met rust. Toch had WSC (ook dat hebben we eerder gelezen) de beste papieren in handen om de wedstrijd te winnen.
Omdat in de eerste helft rondom en in het 16 meter gebied als vaker soms weer wat lang gepield en overgespeeld werd, instrueerde de leiding om vanaf rand 16 toch eens wat vaker een schotje op doel te wagen. En dat was niet  tegen dovenmansoren! In de 40e minuut zag onze rechtshalf dat de doelman van Sleeuwijk  wat ver uit zijn doel stond en nam een keurig aangemeten pass vol op de slof vanaf een meter of 2 buiten het 16-meter gebied. De keeper kon niet anders dan de bal hoog boven zijn hoofd nakijken totdat deze het achternet van zijn doel vond. Wat een fantastische mooi doelpunt!!!!!! Wereldklasse!
Deze voorsprong gaf de meiden zelfvertrouwen en, voor zover mogelijk, gingen ze NOG beter en mooier voetballen. We zouden het bijna vergeten, maar de PECH van het niet scoren hangt altijd als een zwaard van Damocles boven dit team. Ook nu weer mocht het niet zo zijn om verder uit te lopen op Sleeuwijk. In de tweede helft schoten we maar liefst 2 keer op de paal. 3 behoorlijk serieuze kansen schoten we NET naast. De minuten kropen voorbij! Kon WSC de voorsprong tot het fluitsignaal vasthouden, of had koning Pech nog wat voor ze in petto? Ja hoor.. dat had ie!
Met nog 40 seconden officiële speeltijd probeerde onze verdedigster een bal van haar spitsrivaal weg te werken over de zijlijn. Op onverklaarbare manier kreeg deze bal een raar soort effect mee, waardoor hij, nog wat geholpen door de wind, niet over de zijlijn rolde, maar over de achterlijn. Corner voor Sleeuwijk! Het zal toch go%$*W@)_#e niet zo zijn dat we hier in Waalwijk, voor eigen publiek, in de laatste competitiewedstrijd, in de laatste seconden van de wedstrijd de winst nog uit handen gaan geven!?? ……….. ow jawel hoor! Tot het laatste fluitsignaal blijft pech ze achtervolgen blijkbaar! 2-2 uit deze netjes genomen corner. :(

Erg jammer! Ze hadden vandaag verdiend moeten winnen. Maar helaas...het mocht niet zo zijn. Ze eindigen daarmee laatste in de competitie. Als gezegd, uw verslaggever is wellicht niet helemaal objectief, maar vraag het 100 neutrale supporters en minstens 99 daarvan zullen beamen dat deze stand op de lijst een vertekend beeld geeft van wat onze ploeg deze competitie heeft laten zien. (Sowieso speelden we1 of  2 wedstrijden minder dan de meeste teams uit onze poule)
Als eerstejaars onder 13 team hebben ze fantastisch gepresteerd en kunnen we als ouders, opa's, oma's en alle andere trouwe supporters maar 1 conclusie trekken: Voor ons zijn dit de ware KAMPIOENTJES!

Volgende week spelen we de volgende ronde in de bekercompetitie tegen OJC Rosmalen Mo13-1.