WSC MO13-1

4e klasse 06

27 oktober 2018 9:30

Onbekend

Dé wedstrijd waar een groot deel van de meiden al sinds de poule indeling naar uitkijkt. De derby tegen RWB! Een deel van de jongens is namelijk klasgenoot van een aantal meiden. Op de scholen Villa Vlinderhof en BS Besoyen hield de hele klas zich bezig met de vraag wie deze wedstrijd zou gaan winnen. Er werden zelfs taartbakweddenschappen afgesloten! Een aantal klasgenoten stond dan ook langs de lijn om beide teams aan te moedigen. De voorpret alleen al was leuk. Ook tussen sommige ouders, die elkaar van het schoolplein of uit de wijk kennen. Er zal nog lang nagepraat worden over deze super spannende wedstrijd.

Al bij de opstelling voor het startsein was te zien dat de WSC meiden (waar vandaag nieuwkomer Eva glansrijk debuteerde)gretig waren. En zo begonnen ze ook aan de wedstrijd. De dames waren niet voornemens zich door de veelal bekende jongens de kaas van het brood te laten eten. In de beginfase speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op de helft van de tegenstander. Alle 14 meiden zaten meteen al lekker in de wedstrijd en hielden dit 2x35 minuten vol(vandaag speelden we wat langer dan gebruikelijk door een vergissing van de scheids). RWB was duidelijk op de hoogte van ons sterke middenveld dat meteen ook behoorlijk op het bit gereden werd zo nu en dan. Ondanks wat leuke kansjes lukte het de meiden nog niet om een doelpunt te maken. Ze kwam zelfs op achterstand nadat RWB de bal lekker rondtikte en met een fantastische voorzet de 1-0 tegen de touwen drukte. Maar zoals vaker laten de meiden zich door een achterstand niet gek maken. Het duurde even, maar uiteindelijk lukte het ze om weer langzij te komen met 1-1. Heel lang genoten ze niet van deze gelijke stand, want de eerste uitbraak van RWB na de aftrap was meteen weer raak. 2-1. Rust....

Ook in de tweede helft bleven alle meiden fanatiek en goed voetballen...geen uitzonderingen. Toch duurde het lang voor ze de de stand voor de tweede keer dit duel gelijk konden trekken. Geholpen door een flinke dosis pech. Maar liefst 5 keer zat er deze wedstrijd een aluminium lat of paal in de weg! Onder andere door fantastisch optreden van de WSC keepster lukte het ook RWB niet om de voorsprong verder uit te breiden. Gezien de kansen van WSC was het (het leek een eeuwigheid te duren langs de lijn) wachten op een doelpunt, maar dat ie zou vallen leek zeker. Uiteindelijk moest er toch corner aan te pas komen om het scorebord in 2-2 te veranderen. De vreugde onder de meiden was groot. Deze gelijkmaker gaf ze een extra boost om nu ook op jacht de gaan naar een overwinning. In de slotfase kwamen ze een aantal keer dreigend bij het doel van de tegenstander, maar ook nu wilde het niet lukken om kansjes te verzilveren. Tot vlak voor het einde van de officiële speeltijd!!! Met drie meiden aan het front werd de aanval geopend. De 50 meter vanaf de middellijn richting target werden overbrugt door een paar fraaie een-tweetjes. Het had soms wat weg van hordelopen, maar het lukte onze aanvallers om door de achterhoede van RWB heen te breken en te scoren! 2-3!!!! Het kon niet lang meer duren voor de scheids naar zijn fluitje zou grijpen. Het was voor de meiden van WSC een kwestie van volhouden en uitzitten nu. RWB was nog fel in de slotfase, maar de meiden wisten de Rood-Wit-Blauwen uit hun spel te halen en af te stoppen door veroverde ballen ver naar voren te poeieren. Zo tikten de laatste seconden van de blessuretijd langzaam weg.... totdat de scheids voor de laatste keer de klok op zijn pols checkte. Yes!!!!! Wat een ontlading!!! De meiden winnen hier -mogen we dat zeggen? Ja! Dat mogen we zeggen- verdiend de super spannende en onwijs mooie pot!

Omdat het super saturday was bij WSC werd de overwinning in de kantine aan de Akkerlaan nog eens dunnetjes gevierd met dik verdiende frieten.