GDC JO13-1

4e klasse 06

13 oktober 2018 8:30

J. van Oene

Ze hebben er even op moeten wachten, maar na twee wedstrijdloze zaterdagen mochten de meiden vanmorgen eindelijk aantreden voor de eerste officiële wedstrijd tegen jongens. En meteen ook niet tegen de minste! GDC heeft zich na 3 wedstrijden al in de bovenste regionen van de standenlijst genesteld en de verwachting is dat ze daar tot het einde van de competitie wel zullen blijven hangen.

Met wat gezonde spanning, maar vooral ook met een flinke dosis energie verzamelden de meiden zich nog voor het ochtendgloren op het WSC terrein. Een korte tegenstanderscan leerde dat we te maken zouden krijgen met een compleet 2e jaars team van jongens uit 2006 en 1 jongen 2005 (Onze meiden louter 2007 en 1 keer 2008). Het mag benoemd worden dat deze jongens uit Eethen zeer sportief waren naar onze meiden! Complimenten.

Onze dames laten zich niet afschrikken door een tegenstander van gemiddeld een jaar ouder en soms tot anderhalve kop groter. Ze wilden tegenstand en dat zouden ze vandaag krijgen! Ondanks deze goede mentaliteit speelden we toch wat angstig en terughoudend. Het leek of het gros van ons elftal niet voluit durfde te gaan en zich onderdanig schikte aan het snelle spel van de jongens. We kregen geen ruimte en tijd om in de wedstrijd te komen. De jongens sprongen overal tussen en bouwden razendsnel de aanval op. vaak over de flanken, waar onze meiden de 7 mijls passen van de langere gasten niet altijd bij konden benen. Toen de scheids, die vandaag aan beide zijden ontzettend kien was (terecht) op een juiste manier van ingooien, affloot voor rust hadden we al 4 tegengoals achter de kiezen. Iets wat onze meiden lately niet gewend zijn, maar iets wat ze ook niet de koppies doet laten hangen!! Een wedstrijd duurt 60 minuten en doorgaans blijven ze knokken tot het einde!

In de rust werd de doelstelling voor de meiden bijgesteld. We gaan zeker onder de 10 blijven en we gaan minimaal 1 keer scoren!! Met evenveel energie als voor de wedstrijd stelden ze zich op voor de 2e helft. De dames vochten voor wat ze waard waren, maar waren simpelweg niet opgewassen tegen het overwicht van de jongens. In het middenstuk van de 2e helft waren ze het helemaal even kwijt en regende het in korte tijd tegendoelpunten. In de slotfase herpakten ze zich een beetje en braken ze een paar keer uit, maar ook nu waren de korte(re) pootjes van onze voorhoede niet opgewassen tegen de stelten van de achterhoede van GDC. Maarrrrrr uiteindelijk, door hard werken viel hij dan toch... een prachtig eredoelpunt! Mooi opgebouwd en afgewerkt over de rechterflank! Even later gevolgd door nummer 2!!!

Met deze pijnlijke nederlaag (2-9) kijken we niet helemaal tevreden terug op deze wedstrijd. De tegenstander was duidelijk beter, maar onze meiden hebben niet laten zien wat ze kunnen! Ze staan meteen weer met beide benen op de grond en hebben nu twee weken om het vertrouwde spelniveau terug te halen. Volgende week mogen we weer tegen meiden spelen in een bekerduel. De week erna pikken we de competitiedraad weer op in de derby tegen RWB (waar sommige meiden ook wat klasgenootjes tegen zullen gaan komen).