WSC JO15-2 kan zicht opmaken voor de volgende ronde.

Achilles Veen JO15-1

Groep 5 10

20 oktober 2018 11:00

Nusmir

Op een zonnig sportpark Eikendonk begint om 11:00 uur de bekerwedstrijd tegen Achilles Veen JO15-1. We beginnen scherp aan de wedstrijd, weten elkaar goed te vinden maar komen nog niet bij het doel van Achilles Veen. Langzaamaan zie je dat beide teams gelijkwaardig zijn aan elkaar. Zo hebben onze mannen moeite met de lange spelers van Achilles Veen maar heeft Achilles Veen moeite met onze snelle spelers. In de eerste helft heeft Pepijn een aantal keer een grote kans op de 1-0 maar weet het net niet te vinden. Ook Achilles krijgt zijn kans door de opkomende linksbuiten waar Mark veel moeite mee heeft maar Adin redt WSC en het blijft 0-0.

In de 10e minuut is het wel raak, Achilles Veen weet op voorsprong te komen. Het wordt 0-1 door een opkomende speler welke niet wordt aangepakt door WSC. Mark krijgt het steeds moeilijker tegen de snelle linksbuiten waardoor WSC gaat wisselen, Markt wordt gewisseld voor Jim. Achilles Veen kan alleen niet lang profiteren van de 0-1, Pepijn zet druk op de onzekere keeper van Achilles Veen. De keeper schiet de bal weg en komt bij Max terecht. Max denkt niet na neemt op 40 meter van de goal de bal aan op zijn borst en haalt meteen uit, een wereldgoal 1-1! De eerste helft zal eindigen in een 2-1 voorsprong voor WSC. We zijn aan het einde van de 1e helft steeds beter aan het voetballen. Pepijn is in de 16 meter niet egotistisch en speelt de bal af aan Sam. Sam schiet de bal koelbloedig binnen en gaan met een voorsprong de rust in.

De 2e helft begint met 2 wissels. Thomas en Cristian verlaten het veld en worden vervangen door Kenan en Ehab. In de 2e helft weet Achilles Veen meer druk uit te oefenen op WSC. De aanvoerder van Achilles Veen maakt het Ewan lastig. Aan de andere kant op de linksback positie speelt Sam een goede helft. Doordat achilles Veen meer risico gaat nemen en druk naar voren gaat zetten komt er in de aanval bij WSC meer ruimte. Via Bas wordt Kenan ingespeeld, weet de bal goed bij zich te houden en speelt zo met een steekpass Pepijn vrij. Pepijn komt 1 op 1 op de keeper maar schiet te snel.

Niet veel later komt er vanuit het middenveld nog een pass naar onze aanvallers. Via een steekpass wordt weer Pepijn bereikt en rond netjes af, 3-1. De grensrechter staat met zijn vlag omhoog voor buitenspel maar de scheidsrechter laat doorgaan. Er is veel protest, de coach en grensrechter van Achilles Veen melden bij de scheidsrechter dat het buitenspel was. Ook de coach van WSC meldt dat het buitenspel was, zowel Pepijn als Kenan staan 1,5 meter buitenspel. Het doelpunt wordt afgekeurd en het blijft 2-1. Aan het einde weet Achilles Veen nog een aantal keer gevaarlijk te worden. Adin verkijkt zich op een terugspeelbal en schiet over de bal, hij weet zich nog te herstellen en het gevaar is geweken. De 2e helft wordt geconcentreerd uit gevoetbald en het blijft 2-1. WSC JO15-2 wint in de 2e ronde van de Zwaluwen jeugdbeker Onder 15. We kunnen ons opmaken voor de volgende ronde maar eerst staat een reeds competitiewedstrijden op het programma met op zaterdag 27 oktober de wedstrijd tegen Boxtel JO15-1. Tot volgende week.