WSC JO19-1 verder in de beker na zakelijke overwinning op Jong Brabant

1 - 3

Groep 1 04

20 oktober 2018 14:45

J.C. van Gestel

De knock-out fase van de beker is weer aangebroken. Tegenstander van vandaag is Jong Brabant uit Berkel Enschot uitkomend in de hoofdklasse. Een team dat het ons enkele jaren terug in de kwartfinale van de beker al eens heel erg lastig had gemaakt. Toen was het met geluk 1-1 geworden waarna WSC met penalty’s de halve finale haalde en uiteindelijk de beker won.

Het was even twijfelachtig of de wedstrijd door zou gaan. Jong Brabant had een verzoek ingediend om de wedstrijd te verzetten. Dat zou gezien de blessurelijst van WSC misschien niet erg zijn geweest. Toch gaat de wedstrijd uiteindelijk door en zijn wederom 3 spelers van JO17-1 nodig om überhaupt wisselspelers te hebben vandaag. Sjors, Dylano en Talha vergezellen ons.

Of het nou aan de lange lijst blessures ligt, het warme weer, de leeftijd of gewoon een collectieve vormdip, ik weet het niet maar op de wedstrijd tegen Oranje Wit na heeft deze supporter nog weinig mooie wedstrijden mogen aanschouwen dit seizoen. Ook nu was de 1e helft dramatisch. Bijna niets lukte, de meest simpele ballen kwamen niet aan. Het leek wel of de meeste spelers nog nooit met elkaar op het veld had gestaan, althans niet met het zelfde shirt aan! Net of iedereen aan een chronisch tekort aan zelfvertrouwen lijdt. Als de werklust dan ook nog lijkt te ontbreken dan denk je wel eens “wat doe ik hier in hemelsnaam langs de lijn”. Hoe gaan we dit in hemelsnaam proberen te doorbreken? Hoe krijgen we dit mooie team weer aan het voetballen! Een lastige klus voor de staf omdat er niet duidelijk een aanwijsbare reden te vinden is, want om het alleen op de lange blessurelijst te gooien is te makkelijk en is het gehele team normaliter te goed voor. Oh ja, de ruststand was 0-0.

In de 2e helft een frisse, jonge hond erin in de vorm van Sjors waardoor Appie op zijn vertrouwde linksback positie kon spelen. In de 54e minuut een snelle uitval van Jong Brabant, een diepe pass die door de rechterspits van JB op een schitterende wijze in 1x op zijn pantoffel genomen wordt en langs Bram in de verre hoek geschoten wordt, 1-0. WSC heeft er de laatste wedstrijden een handje van om nog voordat de tegenstander uitgejuicht is de tegengoal al te maken. Ook nu is dit het geval als Rick de bal vanaf links vanaf dichtbij langs de keeper frommelt die er hierbij niet erg sterk uit zag, in ieder geval 1-1 binnen de halve minuut. WSC gaat iets beter voetballen, nu kwamen in ieder geval weer wat ballen aan. Erg grote kansen leverde dat niet op, in de 61e minuut wel een corner. Sander legt de bal bij de 2e paal neer waar Alex Roomer de bal in 2e instantie langs de, wederom, niet sterk keepende doelman van JB schiet, 1-2. JB probeert er van alles aan te doen om terug in de wedstrijd te komen. Enkele snelle spelers voorin houden de defense van WSC scherp. Soms komt JB er sterk uit en in de 83e minuut leidt dit tot een botsing tussen de te fel doorlopende aanvoerder van JB en Bram. Bram die zijn eerste wedstrijd weer keept na een wekenlange blessure aan de schouder. Pijnlijk grijpt Bram weer naar zijn schouder nadat bijna 100 kg met een rood shirt aan hem omver kegelt. Einde wedstrijd voor Bram en hopelijk geen nieuwe blessure voor hem. Gelukkig hebben wij 2 sterke, gelijkwaardige doelmannen en Siem komt erin.
In de 86e minuut een raar moment. Een speler van JB ligt op de grond, maar staat vrijwel gelijk weer op, zijn medespeler echter heeft dolenthousiast de bal al buiten de lijnen getikt. De ingooi van WSC nabij de middenlijn lijkt door Max terug geschoten te worden naar de keeper van JB. Echter Talha had de situatie niet goed mee gekregen, net als meerdere spelers en toeschouwers had ik het idee, hij sprintte de diepte in , onderschepte de bal en scoorde de 1-3. Alles wat JB was sprak er schande van, maar zoiets kun je helaas niet meer terug draaien.

Zo eindigde deze bekerwedstrijd in een 1-3 overwinning voor onze mannen. Gelukkig was de 2e helft een stuk beter dan de 1e helft. Laat dat het positieve zijn van vandaag waarop we verder kunnen bouwen.