WSC JO19-1 te sterk voor leeftijdsgenoten DESK

DESK JO19-1

Onder 19, JO19-1, Groep 1 28

2 september 2017 15:30

Bonth, A.L.J. de

De vakantie is weer voorbij, het seizoen heeft zijn aftrap vorige week al gehad met de lastige Waalwijk-cup. “Lastig” omdat de uitslag al vaak vast ligt, en er alleen maar verloren kan worden, qua wedstrijd, maar ook qua blessures (zo vroeg in het seizoen 5 korte wedstrijdjes waarin je nauwelijks warm wordt). Een vakantie die ontsiert werd door slecht nieuws vanuit de club. Belangrijke en lieve mensen hebben afscheid genomen van ons, Ruud Vrinten en Jan Graumans.

Ter ere van Jan begint de wedstrijd van vandaag met 1 minuut stilte. De weergoden treurden met ons mee en zette de hemelpoorten open en zorgde ervoor dat iedereen tot op het bot toe nat was voordat de wedstrijd begonnen was. Je zal maar op je vrije dag grensrechter zijn bij zo’n pot!Enfin, een nieuw seizoen, een nieuw team. De oude A1 was vorig jaar ternauwernood in de 4e divisie gebleven, vele spelers van dat team zijn nog aanwezig dit seizoen. Aangevuld met spelers die vorig jaar ternauwernood niet gepromoveerd zijn naar de 3e divisie met de B1. Aangevuld door Philippe (terug uit de jeugd van Willem II), een mix die er hopelijk voor gaat zorgen dat het vizier naar boven gericht is. De Waalwijk-cup werd vorig week zoals het hoort gewonnen. Alleen NEO maakt het ons nog lastig met een gelijk spel. Vandaag een bekerwedstrijd tegen DESK JO19-1. Een derby die altijd al garant staat voor een pittige en spannende pot. Op Merijn na (grieperig) is het team compleet en kan het op volle oorlogssterkte aantreden.

DESK, altijd gezegend met een goed sterke jeugd. Het verbaasde me dan ook om te horen dat het vlaggenschip van DESK nu uitkomt in de 1e klasse! Jammer. Als je dan ook nog van een supporter verneemt dat er meerdere spelers (hoorde het getal 4, maar ook 7) niet mee doen bij DESK omdat ze op moeten draven op zondag bij DESK 2 zou het dus op papier een eenvoudige klus moeten zijn. Maar ja, het blijft een derby. De wedstrijd start 10 minuten later in de stromende regen. Het enthousiasme waarmee ik 20 min daarvoor de vlag in ontvangst nam van Gerard was al binnen 1 minuut in het goede afwateringssysteem van ons hoofdveld weg gespoeld. Potdomme, wat heb ik een hekel aan regen. Maar goed, de wedstrijd was begonnen en WSC zette gelijk druk naar voren. De wil was er, de uitvoering nog wat onwennig. Al vrij snel viel het eerste belangrijke doelpunt. Een vrije trap werd door Mr Linkspoot himself binnen geknald. Al was het via het lichaam van iemand in de muur van DESK, maar ik zou er niet raar van staan te kijken als deze carambole bewust zo geschoten was door Maarten, 1-0. Het was inmiddels droog geworden wat het spel ten goede kwam. DESK was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Af en toe kwamen ze er via de snelle blonde buitenspeler goed uit. De goede eindpass bleef echter uit. WSC kreeg ook voldoende mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Het duurde echter tot de 25e minuut toen de 2e treffer viel. Na een korte corner kwam de bal bij Philippe, zijn schot werd niet lekker gepareerd door de keeper van DESK en de 2-0 stond op het bord. Net voor rust maakte Koen de 3-0 met een kopbal uit het boekje na een voorzet van Philippe.

Heel snel na rust viel de 4-0, nu was Rafael de doelpuntenmaker en weer maakte de keeper van DESK geen sterke indruk. De wedstrijd was gespeeld. In de 60 min deed DESK nog iets terug. Een snelle counter eindigde met een slap schotje waar Bram zich dusdanig op verkeek en toch in de touwen eindigde, 4-1. Onze spits Belmin maakte deze smet snel weer goed en na hij in de wedstrijd een aantal mooie kansen om zeep had geholpen knalde hij die frustratie er met een snoeihard schot uit. Onhoudbaar viel de 5-1 binnen. 5 Minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Belmin zelfs de 6-1 na een assist van Koen.

Al met al een nuttige wedstrijd waarin WSC duidelijk de betere was. Khalid zal ongetwijfeld genoeg aanknopingspunten hebben gezien om de komende weken verder op te borduren. Volgende week uit naar Waspik voor de 2e bekerwedstrijd. Supporters zijn altijd welkom, aanvang 13.00 uur!