WSC JO19-1 bekert verder na plichtmatige overwinning op Zwaluw VFC

Zwaluw VFC JO19-1

Groep 1 10

15 december 2018 15:00

A.C.M. Werrelmann

Ik ben even kwijt in welke ronde/finale we inmiddels zitten met de beker. Na de overwinning op Jong Brabant is vanmiddag Zwaluw VFC uit Vught op bezoek. Een tegenstander waar, net als Jong Brabant, ook vorig jaar tegen gespeeld is. Toen, op een miezerige maandagavond, had WSC het erg lastig in Vught. Nu hebben wij het thuisvoordeel.

Max, Abu, Tim, Siem en Erhan zijn geblesseerd, Merijn op terugweg van een blessure. De hulp van Noureddine, Bram en Iesa van JO17-1 is daarom, wederom, nodig vandaag.

WSC begint sterk en zet Zwaluw direct onder druk. Kleine kansen volgen maar de scherpte en een goede keeper staan in de weg. In de 15e minuut komt de bal in de 16 voor de voeten van Rick, hij plaatst de bal bekeken langs de keeper, een verdediger van Zwaluw op de doellijn produceert een prachtige redding waar Onana jaloers op zou zijn. Echter is hij nou eenmaal een veldspeler en geen doelman, een rode kaart en penalty WSC als gevolg.  Onze specialist Belmin weet echter de keeper niet te passeren. WSC blijft beter, maar het duurt tot de 27e minuut voor er een doelpunt valt. Vanaf rechts komt Alex de 16 binnen en laat een vlammend schot op de lat eindigen, Zwaluw krijgt de bal niet goed weg en Job pakt de bal op en weet die, via een voet van een Zwaluw-speler, voorbij de keeper in het doel te krijgen, 1-0. De ban is gebroken en tegen 10 spelers van Zwaluw mag dit niet meer fout gaan. Paar minuten later, in de 31e minuut, een solo van Appie. Na een mooi 1-2-tje met Belmin is Appie de 2e verdediger vandaag die het net weet te vinden, 2-0. WSC zet door en in de 42e minuut weer een mooie actie van Job, nu een hard schot die kansloos voor de keeper in de verre hoek het net doet bollen, 3-0. Als dan een minuut later een goede voorzet van Alex H. door Rick tot de 4-0 wordt gebombardeerd lijkt de wedstrijd nog voor de rust beslist.

4-0 voorsprong en de tegenstander met 10 man, altijd lastig om dan nog geconcentreerd te blijven. Het kwik lijkt met de minuut een graad verder onder nul te dalen en gezien de buigzaamheid van mijn knieën vermoed ik dat ik vocht in mijn knieën heb dat nu aan het bevriezen is. Zwaluw VFC blijft met 10 man verbazend georganiseerd voetballen. WSC is veel op aanvalshelft te vinden maar strand vaak rond de 16. Te veel wordt de drukte in het midden gezocht, maar dan kost het Zwaluw niet zoveel energie om met een man minder overeind te blijven. WSC krijgt meerdere kansen, maar de keeper van Zwaluw heeft een goede dag vandaag, wordt hij gepasseerd dan helpt de lat of paal hem om een doelpunt te voorkomen. Zwaluw is zelfs nog zo brutaal om de aanval te zoeken. Een mooie aanval wordt zelfs omgezet naar een doelpunt in de 82e minuut, 4-1. Gelukkig weet Souleiman niet lang daarna de marge weer op 4 te zetten na een mooie solo. Toch heeft Zwaluw het laatste woord, want in de laatste seconde wordt weer een knappe aanval afgerond zodat de eindstand van 5-2 op het bord komt te staan.

Complimenten aan Zwaluw dat met 10 man dapper bleef voetballen en zelfs de 2e helft met 2-1 weet te winnen, maar WSC bereikt verdiend de volgende ronde van het bekertoernooi. Soms is het echt niet makkelijker om tegen 10 man te spelen, zeker niet als ze de kunst van verdedigen goed kunnen uitvoeren en snelle mensen voor de counter hebben. Dus daarom een knappe, goede en nuttige overwinning van onze mannen.