WSC MEIDEN VERKOPEN HUN HUID DUUR IN BEKERDUEL!

OJC ROSMALEN MO13-1

Groep 2 2

15 december 2018 10:00

L. Huysmans

De reguliere competitie eindigde vorige week al, maar onze meiden waren nog niet uitgeschakeld in de bekercompetitie.
Wij lootten voor de beker deze zaterdag de toppers van OJC Rosmalen. OJC staat in de wijde omgeving bekend als een club die, net als WSC, veel aandacht besteed aan het meidenvoetbal en, net als WSC de zaakjes op dat gebied goed op orde heeft. In de topteams spelen goede en sterke meiden die soms vanuit de wijde omgeving in Rosmalen komen voetballen.
Vanuit het verleden is OJC voor onze WSC meiden op een positieve manier altijd een pain in the ass geweest. Wedstrijden gaan vaak gelijk op. Soms werd er gewonnen, soms verloren! Maar altijd stond het treffen tussen beide clubs garant voor een boel spanning! Zo ook vandaag.....
Rosmalen speelt net als wij ook in de 4e klasse jongenscompetitie en eindigde met slechts 2 verloren wedstrijden hoog in de middenmoot.
We waren, als vaker tegen OJC, ook nu niet gerust op een afloop in ons voordeel. Coach Blankestijn broedde daarom een strategisch plan uit, waar niet alleen op getraind werd de afgelopen week maar wat ook gepresenteerd werd voor de trainingen in de bestuurskamer.

WSC mocht aftrappen, maar van rustig beginnen was geen sprake. OJC voerde de druk meteen op en was binnen no time rondom ons strafschopgebied. Het kwam nog niet tot een serieuze kans, maar de toon was gezet. Tot verbazing van vriend en vijand bleek het plan van strateeg Blankestijn het team geen windeieren te leggen. De meiden boden kranig weerstand tegen het sterke fysiek van de ploeg uit Rosmalen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat OJC, deels door het fysieke voordeel, misschien net wat sterker was, maar WSC was zeker niet kansloos. We kwamen weliswaar niet lekker genoeg in de wedstrijd om kansen te creëren, maar ontregelden het spel van de tegenpartij ook dusdanig dat ook zij moeite hadden om de bal in ons achternet te wippen. Het was voor WSC hopen op een snelle counter, of een momentje van onoplettendheid van de stevige verdediging van OJC . Gezien het feit dat voornamelijk op de helft van WSC gevoetbald werd, was het misschien hopen op een wonder, maar het geloof onder de meiden was er!! En dat was te zien aan hun fanatisme. Teambreed werd keihard geknokt.
Helaas was het OJC dat halverwege de eerste helft door onze achterhoede heen kon breken en ook nog onze keeper wist te passeren. 0-1 achter! Nothing on the hand nog, de meiden bleven ook na dit tegenslagje geloven in hun kansen.
Na rust bleef OJC jagen op het uitbreiden van de voorsprong naar 0-2, wat gezien het verloop van de wedstrijd voor onze meiden ook meteen de genadeklap zou zijn. Maar zover kwam het niet! En zolang dit niet gebeurde bleef WSC in theorie kanshebber.
Ook in de tweede helft bleef het gras op de helft van OJC nagenoeg onbelopen, maar was het vooral weer druk op de helft van WSC. Wat OJC ook probeerde, onze meiden bleven als paalhoofden in de branding de opbouw van OJC breken. De enige echte billenknijpmomentjes voor de Waalwijkse aanhang waren tijdens de corners, (5 stuks in totaal voor OJC tegen 0 voor WSC (wat meteen wat zegt over de helft waarop gevoetbald werd) maar ook de kansen uit deze corners werden professioneel lamgelegd door onze kanjers. Het was voor WSC vooral tegenhouden in deze wedstrijdhelft, maar dat deden ze dus als de beste.

Met nog nog een minuut of 7 op de klok en nog altijd tegen een achterstand aanhikkend, besloot de coach dat het tijd was om te gaan voor de dood of de gladiolen! Met een paar kleine verschuivingen in de opstelling werd vol ingezet op het offensief. Maar het mocht helaas niet meer baten. Waar een paar minuten blessuretijd nog gepast zou zijn geweest, floot de scheids stipt op tijd af en konden we er geen penalty's meer uitpersen (omdat dit een bekerwedstrijd is, waar een winnaar uit moest komen, was bij gelijk spel meteen overgegaan tot panalty's).
We mogen zeggen dat OJC vandaag wat sterker was dan wij (wat deels ook te verklaren is, omdat 50% van de teamleden al een jaar ervaring heeft in de onder 13 competitie) en de terecht winnaar is van deze mooie pot! Ook vandaag weer complimenten. Dit maal niet van, maar VOOR OJC!
Namens het hele team van harte proficiat en veel succes in de verdere bekercompetitie! We hopen met jullie te kunnen revancheren tijdens ons LMTT toernooi op tweede pinksterdag. Snel inschrijven! :)

We trainen de komende week nog door en nemen daarna welverdiend rust tijdens een korte winterstop.
De meiden van WSC wensen alle trouwe Facebook-volgers fijne feestdagen en een sportief 2019!