WSC MO11-1 knokt zich terug in wedstrijd na valse start WSC MO11-1 - IFC MO11-1 ; 3-4

WSC MO11-1

3 - 4

IFC MO11-1

1e klasse 2

13 april 2019 8:30

T. v.d. Loop

Vanochtend verzamelden de meiden van WSC  in de vroege vrieskou voor de wedstrijd tegen IFC.  Onze tegenstander bezet de 9e plek in de competitie. Zouden we vandaag dan de eerste punten van deze voorjaarscompetitie binnenhalen?

De meiden werkten de warming-up af en de welbekende Yell galmde over het WSC-terrein. Direct na het eerste fluitsignaal leek het of IFC wat wakkerder was dan onze meiden.  Onze tegenstander zette druk terwijl onze meiden nog niet met hun hoofd bij de wedstrijd leken. De aanvalsters van IFC waren sterk en hadden maar weinig kansen nodig waardoor we binnen 5 minuten tegen een 2-0 achterstand aankeken.

In eerdere wedstrijden zorgde een snelle achterstand er vaak voor dat de kopjes gingen hangen en onze meiden het geloof in een overwinning verloren. Maar niet vandaag!

Wakker geschud door de snelle achterstand herpakten onze meiden zich.  Er werd steeds beter gevoetbald en de tegenstander werd langzaam maar zeker op de eigen helft terug gedwongen. Het middenveld en de verdediging sloten steeds beter aan en het was Isa die de 1-2 binnenschoot!  De WSC-meiden putten hoop uit deze treffer en er ontstond een mooie wedstrijd met veel strijd en spanning. Beide teams bleken aan elkaar gewaagd. IFC liep uit naar 1-3 maar weer was het Isa die zorgde dat IFC niet verder kon uitlopen. Ruststand 2-3.

De tweede helft was alles nog mogelijk. IFC startte sterk maar keepster Evy was moeilijk te kloppen en hield de WSC-meiden met een paar mooie reddingen in de wedstrijd.  Het spel golfde op en neer maar ook onze voorhoede slaagde er maar niet in om de gelijkmaker binnen te trappen. Uiteindelijk was het ook in de tweede helft IFC die de score opende door een mooie voorzet van de achterlijn binnen te tikken 2-4.  De WSC-meiden voelden dat er meer mogelijk was en bleven druk zetten.  En het harde werken werd wederom beloond met een doelpunt. Dit keer was het Faya die doel trof 3-4 met nog een paar minuten op de klok.  Er volgde een spannend slotoffensief. Een paar keer kwamen onze aanvalsters nog voor de keepster van IFC maar helaas was de resterende tijd te kort om de verdiende gelijkmaker nog binnen te schieten.

Na de wedstrijd klonk een dik verdiend applaus!