WSC MO11-1

1e klasse 2

16 februari 2019 9:00

L.L. Peijs

Deze zaterdag stond na een lange winterstop de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie 2019 op het programma. Doordat we de eerste competitiehelft met een prachtige tweede plaats hadden afgesloten staan we nu ingedeeld in de eerste klasse waardoor we kunnen rekenen op stevige tegenstand.  Om 08:00 vertrokken we met 9 meiden richting Teteringen waar het MO11 team van Dia onze tegenstander was.

Na de warming-up en het doorspreken van de opstelling klonk de bekende yell en konden de meiden uit de startblokken. Er werd lekker fanatiek begonnen. DIA bleek een fysiek sterke tegenstander maar onze meiden beten zich vast in elke bal, stoorden goed en gaven DIA geen ruimte om te voetballen. Onze nieuwe speelster Kaat bleek een aanwinst in onze verdediging waar zij samen met Jip en Sterre hard knokte om de bal voor de goal van Evy weg te houden. Helaas had DIA maar één kansje nodig om de bal hard in het net te jagen en onze meiden op achterstand te zetten.
De meiden waren wakker en begonnen na het tegendoelpunt steeds beter te voetballen. Langzaam maar zeker werd de druk op de tegenstander opgevoerd, het middenveld met Isa, Feele en Lisa kreeg de kans om het spel richting de helft van de tegenstander te verplaatsen. Een schot van afstand raakte de hand van een DIA-verdedigster en leidde tot een vrije trap die prachtig werd binnengeschoten door Isa. 1-1.

De spanning was terug in de wedstrijd. Het voetbal dat de WSC Meiden speelden kostte veel kracht. DIA speelde de bal goed rond en wist steeds beter de sterke voorhoede te bereiken die voor rust nog 2 keer raakschoot. Ruststand 3-1.

Ondanks de achterstand hadden we gezien dat we met goed voetbal niet hoefden onder te doen voor onze tegenstander. Helaas moesten we tweede helft van start van zonder wissel terwijl er ook al een paar speelsters klaagden over pijntjes.

DIA kwam vol gas uit de startblokken en was vastbesloten om de overwinning veilig te stellen. De WSC-meiden hadden tegen dit offensief even niet veel in te brengen en keepster Lisa kreeg direct de 4-1, 5-1, 6-1 om de oren.
Tijdens de laatste time-out was de achterstand opgelopen tot 7-1.
We bespraken we dat dit scoreverloop niet paste bij het beeld dat we de eerste helft hadden gezien en spraken af om er in het laatste kwart van de wedstrijd voor te gaan om 2 WSC doelpunten op het scorebord te zetten. Aanvalsters Jewel en Faya wisten wat ze te doen stond en kregen hulp van het middenveld dat goed aansloot. We zagen weer het WSC uit de eerste helft, DIA werd teruggedrongen. Onze aanvalsters stonden op scherp en wisten twee keer raak te schieten.

Waarbij Faya’s , 1. prachtig geplaatste lob die vanaf de achterlijn verfijnd over de keepster van DIA werd geplaatst/ 2. ietwat gelukkig afgezwaaide voorzet die over de keepster van DIA binnenviel (doorhalen wat niet van toepassing is) nog wel een speciale vermelding verdient.

De eindstand van 8-3 vertelt dus zeker niet het hele verhaal over deze wedstrijd. Ondanks dat we te maken hadden met een sterke, goed voetballende tegenstander hebben we ook gezien dat we in staat zijn om de wedstrijd naar ons toe te trekken met goed voetbal en veel inzet. Hopelijk is de volgende wedstrijd het team weer compleet en volledig fit zodat we op jacht kunnen naar de eerste punten!