MO11-1 laat punten glippen in chaotische slotfase

FC Tilburg MO11-1

1e klasse 2

16 maart 2019 8:30

T. v.d. Loop

Dat onze meiden zich niet laten afschrikken door een regenbuitje is inmiddels wel bekend. Daarom verzamelden we ondanks de herfstachtige omstandigheden om 08:00 bij WSC.

De eerste twee wedstrijden van de voorjaarscompetitie waren pittig geweest. Vandaag stond een wedstrijd op het programma tegen het MO11-1 team van FC Tilburg. Deze tegenstander zijn we de afgelopen jaren vaker tegen gekomen en meestal leidde dit tot spannende/ gelijkwaardige wedstrijden.

Na de warming-up en yell klonk om 08:30 het eerste fluitsignaal. De WSC-meiden gingen fanatiek van start en gunden de tegenstander geen ruimte om te voetballen. Er werd hard gewerkt, de verdediging sloot goed aan en zo zorgden we dat het spel plaatsvond op de helft van onze tegenstander. Deze was echter niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven waardoor er veel mooie duels werden uitgevochten. De WSC-meiden zetten druk maar kregen niet de gelegenheid om de keepster van FC Tilburg te testen. Het veldoverwicht kon niet worden omgezet in een voorsprong en dan is er dus die oude voetbalwet……………. Als de bovenliggende partij het doel niet weet te vinden is het de tegenstander die wel een doelpunt maakt……….. En zo geschiedde. Een counter ingeluid door een goede dieptepass zorgde ervoor dat de spits van FC Tilburg de bal kon binnentikken. 0-1.

Wat goed was om te zien was dat onze meiden het geloof niet verloren en juist een tandje bijschakelden om de achterstand weg te werken. De tweede helft namen de WSC-meiden direct het initiatief en dat betaalde zich deze keer snel uit. Faya schoot de 1-1 binnen en het team was vol vertrouwen dat er vandaag meer te halen zou zijn. Langzaam maar zeker voerde ook FC Tilburg de druk op en kwam een paar keer tot gevaarlijke schoten. De wedstrijd golfde op en neer, we kregen voorin meer ruimte en eindelijk werd de verdiende 2-1 binnengeschoten!!

Er stonden nog zo’n 10 minuten op de klok. De WSC-meiden werden wat teruggedrongen en moesten vol aan de bak om de tegenstander bij onze goal weg te houden.

Helaas was het een chaotisch moment dat tot een discutabel tegendoelpunt leidde. Blijkbaar hadden niet alle speelsters van FC Tilburg het fluitsignaal van de scheidsrechter gehoord waarmee zij eigenlijk een vrije trap op het middenveld kregen toegekend. Terwijl de WSC-meiden wachtten op de vrije trap schoot de voorhoede van FC Tilburg de bal binnen. Er ontstond een discussie op het veld en de 2-2 werd met nog 2 minuten op de klok alsnog toegekend.

FC Tilburg startte direct na onze aftrap een “alles of niets” offensief maar onze sterke verdedigsters wisten de bal over de achterlijn te werken. Terwijl de scheidsrechter aangaf dat er nog 30 seconden gespeeld zouden worden werd de corner genomen en kwam de bal via een scrimmage in ons doel terecht. 2-3!

De teleurstelling bij de meiden was groot en begrijpelijk. Over de inzet en het getoonde spel hoeven we zeker niet teleurgesteld te zijn. Het was een spannende pot waarbij het er lange tijd op leek dat de punten in Waalwijk zouden blijven. Volgende week spelen we thuis tegen VVR, een tegenstander die we nog niet kennen. Als we voetballen zoals vandaag kunnen de punten nooit lang uitblijven!!