WSC JO19-1 verslaat Oranje/wit in spannende pot

Oranje Wit JO19-1

Onder 19, JO19-1, 4e divisie C

30 september 2017 15:30

G.J.A.M. van de Wouw

De competitie in de 4e divisie is net begonnen. Vorige week tegen Kloetinge was een wedstrijd met 2 gezichten, de 1ewaarin we redelijk bij konden blijven bij de mannen in Zeeland en de 2e helft waarin we gruwelijk afgestraft werden en met 7-2 naar huis werden gestuurd. Maar ondanks deze oorwassing stond WSC “slechts” op de 4e plaats van onderen. Dus niet eens een degradatieplaats. Uitslagen als 6-0, 8-1, 4-0 waren er genoeg. Uitslagen die je vaak tegenkomt in de lagere competities waarbij sommige teams verkeerd ingedeeld zijn als ze een zwakkere of sterkere lichting hebben, maar niet zo vaak in de Hoofdklassen of divisies. Vandaag was Oranje/Wit uit Dordrecht de tegenstander, vorige winnaar met 6-0 van VOAB. Pffff, na Kloetinge dus weer een tegenstander waar we onze borst voor nat konden maken.

De wedstrijd begon om 15.30 uur in druilerig weer. Daar waar Kloetinge bestond uit muren van vlees en spieren waren die van Oranje/wit van een meer normaal postuur. WSC begon gelijk scherp en geconcentreerd aan de wedstrijd. Dit resulteerde al in een goal terwijl ondergetekende nog hetwedstrijdformulier van de JO19-4 in de voetbalapp aan het verwerken was. Kundige analytici op de bank van WSC waren lyrisch over de goal. Een prachtige pass van Maarten die op snelheid door Alex opgepakt werd die vervolgens de bal loeihard en onhoudbaar op prachtige wijze de rechterbovenhoek in naaide (Sebas, ik zou zelf eerder voor “jaagde” gekozen hebben!). Enfin 1-0 in de 4e minuut. WSC blijft de buitenspelers goed benutten en krijgt kansen. Zaka weet in de 13e minuut goed de achterlijn te bereiken, zijn voorzet wordt op een haar na gemist door Belmin en ook Alex is bij de 2e paal net te laat om de 2e van de wedstrijd erin de prikken. Oranje/wit laat zich niet onbetuigd en laks verdedigen van WSC stelt een buitenspeler in staat een pass op de rand 16 te geven alwaar een middenvelder met een verwoestend schot de lat minutenlang laat natrillen. Beide teams zijn goed aan elkaar gewaagd waarbij WSC de betere kansen krijgt. Zo ook in de 24e minuut als Merijn met een mooie pass Belmin bereikt die in het midden de bal mooi controleert en alleen op de keeper af gaat. Zijn inzet wordt gestopt. Niet lang daarna zet Belmin goed druk waarbij Alex een wanhooppass kan onderscheppen, zijn schot eindigt ook op de lat. Ook een goed schot van Philippe zeilde net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Oranje/Wit begon iets sterker te worden eind 1e helft en drukte WSC terug in de eigen 16. Het gevaar kwam voornamelijk uit vrije trappen want WSC hield de defense aardig gesloten, al koste dat Sam wel een gele kaart. Zelfs spits Belmin diende rond de 16 mee te verdedigen. Hij kon zo net een bal onderscheppen die hij bij Rafael kon krijgen op het middenveld, zijn pass in de diepte was een prooi voor Alex “Bolt”, het sprintduel met zijn tegenstander en de uitkomende keeper was van internationale schoonheid en herinnerde mij aan de sprint van Robben tegen Ramos op het WK. Net voor de keeper kon Alex een tikje aan de bal geven en zo de keeper omzeilen en zijn 2e van de wedstrijd binnen schieten, 2-0. Een mooie ruststand waarbij het alleen jammer was dat er niet 1 of 2 goaltjes meer waren gevallen.

Na rust, waarbij in de kleedkamer erop gehamerd is dat de pot zeker nog niet gespeeld is, begint Oranje/Wit veel scherper dan WSC. Er wordt veel druk naar voren gezet waar WSC zich maar moeilijk uit kan spelen. Het middenveld van WSC wordt gedwongen zich actief in de verdediging bezig te houden waardoor we op het middenveld mannetjes te kort komen. Beelden van de 2e helft in Kloetinge komen naar boven waar WSC toen helemaal instortte. In de 63e minuut wordt de druk nog hoger als Oranje/wit slap verdedigen afstraft en de 2-1 binnen knalt. WSC gaat er niet beter door spelen en eerlijk is eerlijk op de bank achtte we de kans op de 2-2 vele malen hoger dan dat de 3-1 zou vallen! Gelukkig kwam ons voorgevoel niet uit. In de 72e minuut ramt Sam de bal met ogen dicht onze 16 uit. Belmin, die vandaag weer voor 150% achter werkelijk iedere (onmogelijke) bal aan sprintte, bevond zich plots in een 1 tegen 1 duel met de verdediger van Oranje/wit. Ja, en als Belmin eenmaal een goal in zijn ooghoeken ziet krijg je hem niet zomaar meer van de bal. Zo ook nu niet en Belmin weet vervolgens ook nog de keeper met een puntertje te verschalken, 3-1! Pfff, weer lucht. Nou ja, lucht. Binnen de minuut schiet Oranje/wit weer de aansluitingstreffer binnen, 3-2, waarbij WSC zich weer simpel op alle fronten laat foppen. Nog 17 minuten billenknijpen. Oranje/wit gaat nog meer vooruit spelen. Hierdoor komt er ruimte voorin voor WSC. Met de snelheid van Alex en Zaka speelt ons dat in de kaart. In de 77e minuut weet Zaka Alex weg te sturen die de buitenspelval net weet te omzeilen en die weer een marge van 2 op het bord zet, 4-2. Dit mag WSC niet meer uit handen geven. Zeker niet als 2 minuten later, weer op aangeven van Zaka, Alex zijn 4e (!) goal van de middag maakt, 5-2. Wat een rare voetbalmiddag is dit aan het worden. Oranje/wit heerst in de 2e helft, maar iedere tegenaanval van WSC is raak. WSC raakt vermoeid van het gevecht, meerdere spelers kampen met kramp en het siert Oranje/wit dat ze stug door blijven drukken waarbij WSC soms handen en voeten te kort komt om ze af te stoppen. Dit resulteert vandaag in gele kaarten voor Sam, Dimitri en Jasper. Dat is jammer. In de 88eminuut weet Zaka zijn goede wedstrijd te belonen met een doelpunt. Brandon geeft de pass op Zaka waarna hij de 16 in dribbelt en de keeper in de korte hoek verrast, 6-2. Het woord “geflatteerd” weerklinkt luidt in mijn hersenpan. Het laatste woord vandaag is echter voor Oranje/Wit. Wederom heel simpel wordt een aanval van hun omgezet naar hun 3edoelpunt waardoor de eindstand van 6-3 op bord verschijnt.

6-3 winnen van Oranje/Wit. Na vorige week had ik zelf al getekend voor een gelijkspel tegen dit team dat zo maar even VOAB met 6-0 weg zette. Als een neutrale toeschouwer de samenvatting ZONDER de doelpunten had gezien zou deze nooit geloven dat 6-3 de uiteindelijke uitslag was. Heren, vandaag gewonnen van een erg sterke tegenstander. Dat is zeker een felicitatie waard, maar jongens, wat kunnen wij ook op een simpele manier de goals weggeven. 10 tegendoelpunten in 2 wedstrijden, dat moeten we niet een heel seizoen gaan volhouden! Laat ik tevens zeggen dat ik ook hoop en vermoed dat we met Kloetinge én Oranje/Wit al 2 top-5 teams van deze competitie hebben gehad. Volgende week MOC en kijken of we dit schitterende resultaat een mooi vervolg kunnen geven.